Clifton-krøniken af Jeffrey Archer
Clifton-krøniken af Jeffrey Archer

Seriereservation

11.01.23
Bøger i serier skal helst læses i den rigtige rækkefølge. Derfor kan det være en god idé at få lavet en seriereservation.

Når du selv reserverer flere bøger i en serie, så kan du ikke være sikker på, at du får dem i den rigtige rækkefølge. Du kan også risikere, at du får flere af bøgerne på samme tidspunkt. Det kan du undgå ved at få en bibliotekar til at lave en seriereservation.

Ved oprettelsen af en seriereservation aktiveres straks en reservation på 1. del i serien. Samtidig oprettes der passive reservationer på de øvrige titler i serien.

14 dage efter, at du har lånt 1. del, aktiveres reservationen på 2. del af serien. Tilsvarende aktiveres reservationen på 3. del af serien 14 dage efter, at du har lånt 2. del og så fremdeles. 

Seriereservation kan selvfølgelig også bruges til reservering af dvd'er f.eks. en tv-serie. 

OBS: Ved en seriereservationen sorteres titlerne ikke automatisk, så rækkefølgen skal kendes på forhånd, men det lader du bare bibliotekaren om at finde ud af.

Se dine reserveringer

Her på hjemmesiden og på vores app kan du se alle dine aktive såvel som de passive reservationer, når du er logget ind.

De passive reservationer kan kendes ved, at det ikke fremgår, hvilket nummer du er i køen. Du har dermed også mulighed for at slette dem, hvis du skulle miste interessen for serien undervejs.

Alternativ brug af seriereservation

Seriereservation kan også bruges, hvis du f.eks. gerne vil læse en forfatters udgivelser i kronologisk rækkefølge. Bøgerne behøver med andre ord ikke at indgå i en serie.