Fjernlån - lån fra andre biblioteker

Hvis dit bibliotek ikke har den bog, du gerne vil låne, så kan den som oftest bestilles fra et andet bibliotek.

International lånesamarbejde

LollandBibliotekerne deltager som alle andre offentlige biblioteker i det internationale lånesamarbejde og låner materialer til og fra andre biblioteker i Danmark såvel som i Norden samt biblioteker udenfor Norden. Vi omtaler denne service som Fjernlån.

Af vores reglement fremgår:

"Materialer, som biblioteket ikke selv har, og som kan skaffes fra andre danske biblioteker, kan bestilles uden omkostninger for låneren. Ved materiale skaffet fra udlandet skal låneren betale de hermed forbundne omkostninger (porto).

Den sidstnævnte omkostning pålægges kun vores låner, så frem det långivende bibliotek sender en regning til LollandBibliotekerne, og det er ikke altid er tilfældet.

Det er primær materiale, som ikke findes på LollandBibliotekerne, der kan bestilles fra andre biblioteker, men også materialer, som er udlånt, forsøger vi gerne at skaffe, hvis det haster. Hvis du på vores hjemmeside eller app har konstateret, at LollandBibliotekerne ikke har det materiale på hylden, som du gerne vil låne, så kan du enten henvende dig til en bibliotekar på dit lokale bibliotek, eller du kan forsøge selv at finde og bestille materialet på Bibliotek.dk

Bibliotek.dk

For at kunne bestille materialer via Bibliotek.dk til afhentning på et af de 3 biblioteker eller 7 bibliotekspunkter i Lolland Kommune, så skal du være registreret som bruger hos LollandBibliotekerne.

Vi behandler bestillingerne modtaget via Bibliotek.dk løbende eller senest første hverdag efter modtagelsen. 

Du får besked, når det bestilte materiale er klar til afhentning. Der sendes endvidere besked, hvis materialet ikke kan skaffes, eller hvis der er ekstraordinær lang ventetid på materialet.

Under ”Min konto” på bibliotekets hjemmeside kan du holde dig orienteret om, hvordan status er på bestillingerne.

Klik her for at læse mere om, hvordan du bestiller fra bibliotek.dk

Nye materialer

Helt nye titler kan ikke bestilles fra andre biblioteker. Det kan først ske, når LollandBibliotekerne har taget stilling til, om vi vil købe dem til vores egen samling. Alle bibliotekerne køber dog i de fleste tilfælde materialerne indenfor den samme uge. 

Du vil altid kunne få reserveret nye titler, også selv om de endnu ikke er udkommet.

Klik her for at læse mere om bestilling af nye titler

Fornyelse af lån

Lånetiden kan fornyes, hvis materialet ikke er reserveret til andre. De fleste materialer kan fornyes 2 gange. Fornyelse kan tidligst ske 14 dage før afleveringsdato.

Reglement for LollandBibliotekerne