Biblioteket app

Om alle dine muligheder med Biblioteket appen.

Læs her om de forskellige funktioner i Biblioteket appen

Biblioteket app’en er hele dit bibliotek samlet i en app. Den har et moderne og brugervenligt design, og funktionerne er fleksible og intuitive i brug. 

  1. Søg materialer
  2. Fysiske materialer - find eller reservér
  3. Digitale materialer - lån eller reservér
  4. Sæt dine reserveringer på pause
  5. Modtag servicemeddelelser i appen
  6. Brug din mobiltelefon som lånerkort
  7. Få appen til at huske dine lån
  8. Læs anmeldelser i appen
  9. Flerbruger
10. Lån & Aflever

Hent Biblioteket appen og log ind

App Store (kræver iOS 13.0 eller nyere).  
Vælg om du vil have notifikationer i app'en - med eller uden lyd. Det gør du under notifikationer i "tandhjulet"

Google Play (Android 5.0 eller nyere)
Vælg om du vil have notifikationer i app'en - med eller uden lyd. Dette gør du i telefonens app-indstillinger.

Når du har hentet app’en, skal du vælge din kommune.
Du logger ind i Biblioteket App’en  med dit cpr-nummer (eller lånernummer) samt pinkode.

PS: Hvis du ikke allerede er oprettet som låner, kan du gøre det i appen ved at klikke på "Opret biblioteksbruger". Det kræver dog, at du er fyldt 18 år. Du skal bruge MitID. 

1. Søg materialer

Med Biblioteket appen kan du søge på tværs af fysiske og digitale materialer. Søger du f.eks. på et forfatternavn, får du i første omgang en liste over alt, hvor navnet er med.

I den øverste linje (Rød pil) ses først det samlede antal ALLE og dernæst hvor mange, der er indenfor de forskellige formater (scroll linjen mod venstre for at se de resterende).

Du kan eventuelt afgrænse resultatet ved at klikke på et bestemt format ex. BOG, hvis du kun vil låne fysiske bøger. 

Hvis du klikker på de tre streger ved Tilpas (Gul pil), vil du kunne afgrænse søgningen yderligere ved at vælge en bestemt litterær form (Romaner, novelle), målgruppe, sprog m.v.

Du kan også få sorteret resultatet, så du får vist de nyeste titler først m.v. Klik på Anvend, når du har valgt.

alt=""

 

2. Fysiske materialer - find eller reservér

Ønsker du et fysisk materiale (ex. bog, lydbog, spil, cd, dvd), og det er hjemme på et bibliotek på Lolland, kan du trykke på "Find materialet", og det vil fremgå, hvor du skal kigge efter det.

Der angives først i hvilken afdeling (børn eller voksen), materialet befinder sig. Ved faglitteratur vil der være et nummer, som du skal kigge efter. Er det en almindelig skønlitterær bog (ex. roman), skal du kigge under forfatterens efternavn. Står den under en bestemt genre (ex. Krimi), vil det også fremgå.

Hvis materialet er udlånt, eller hvis det står hjemme på et andet bibliotek end lige der, hvor du befinder dig, så klik på "Reservér". 

Vælg afhentningsbibliotek samt interessedato (dvs. du ønsker ikke at låne materialet, hvis det først kommer hjem efter denne dato).

Personalet vil så finde det frem, og du får besked, når det er klar til afhentning på dit bibliotek. Du kan også reservere et materiale, som du mod forventning ikke kan finde på hylden, og der ikke er personalet tilstede, som kan hjælpe dig. 

Hvis du i din søgning finder bøger, som du ikke vil låne lige nu men på et senere tidspunkt, kan du klikke på "Føj til huskeliste"

Du finder huskelisten under "Min side" nederst. Ønsker du at fjerne en eller flere titler fra huskelisten - klik på de tre prikker øverst.  

3. Digitale materialer - lån eller reservér

Når du søger i Biblioteket appen vises også digitale materialer (ex. film, netlydbog, film, podcast, artikler). De er alle tilgængelig for dig som bruger af biblioteket.

Ved e-bøger og netlydbøger, vil der være et link til der, hvor du kan henholdsvis læse og lytte til dem (ex. eReolen).

Ved film linkes til der, hvor de kan streames (ex. Filmstriben, Medici.tv).

4. Sæt dine reserveringer på pause

Du kan sætte dine reserveringer på pause i appen. Det kan være relevant, hvis du er bortrejst på ferie i en længere periode, eller hvis du allerede har lånt rigeligt.
 
Når du sætter dine reserveringer på pause, kommer du ikke sidst i køen, men bliver blot sprunget over af den, der står næst i køen, hvis en bog kommer hjem.
 
Under "Mine reserveringer" (på "Min side") trykker du på de tre prikker i øverste højre hjørne, og vælg så en periode. Gør det helst i god tid før pausen, da vores system ikke kan stoppe materialer, hvis de allerede er fundet frem til dig.
 
PS: Pausen virker desværre ikke med fjernlån (lån fra biblioteker uden for kommunen).
 

5. Modtag servicemeddelelser i appen

Hvis du vælger at modtage servicemeddelelser - også kaldet pushnotifikationer - i appen, vil du altid blive mindet om, når du har lån, der snart skal afleveres, eller hvis der er kommet materiale hjem til afhentning.

Hvis du har været reserveret til et materiale i længere tid, vil du også blive spurgt, om du stadig er interesseret, og dermed mindet om, at du har reserveret det.

Endelig vil du også modtage særlige meddelelser om netop dit bibliotek, hvis der fx. er tekniske problemer. Det kræver blot, at du har skrevet dit mobilnummer på "Min side" (nederst i appen) under "Indstillinger" (øverst) samt at du aktiverer knappen ved "Modtag pushnotifikationer".

6. Brug din mobiltelefon som lånerkort

Når du er logget på appen, kan du bruge din telefon som dit lånerkort. Brug det ex. til at logge dig ind på vores selvbetjeningsmaskiner eller åbne døren til biblioteket i den selvbetjente åbningstid. 
 
Du finder lånerkort funktionen under "Min side" og ved at klikke på knappen "Lånerkort". Stregkoden, der kommer frem på skærmen, kan du bruge i stedet for dit lånerkort eller sundhedskort.
 

7. Få appen til at huske dine lån

Hvis du ønsker det, kan du få appen til at huske de titler, som du har lånt (Lånehistorik).
 
Gå ind på "Min side", og se under "Indstillinger", hvor du vælger "Mine data". Aktivér her funktionen ved at give appen lov til at opsamle dine data.

OBS: Når du har aktiveret funktionen og har lånt et antal titler, vil appen begynde at vise personlige anbefalinger til dig baseret på dine tidligere lån. De bliver vist på forsiden med overskriften “Anbefalet til dig”. 
 

8. Læs anmeldelser i appen

Når du overvejer at bestille en bog, kan du måske have glæde af at læse avisanmeldelserne. Det kan du også gøre via Biblioteket appen. Du finder henvisning til dem under "Om materialet".
 

9. Flerbruger

Med Biblioteks-appens flerbrugerfunktion kan du nemt administrere dine børns lån, eller dine egne lån på flere biblioteker. 
 
Når du er logget ind i appen, kan du på "Min side", trykke på dit navn foroven. Så får du mulighed for at tilføje flere brugere eller skifte mellem dem, som du allerede har tilføjet.
 
Er du oprettet som bruger på biblioteker i flere kommuner, har du flere logins. Nu kan du også skifte mellem disse uden at skulle logge ud og ind. 
 
Du bruger funktionen med at tilføje endnu en bruger som vist ovenfor - og vælger så den anden kommune og logger ind med dit login dértil. Herefter står dine forskellige brugere på listen på tilsvarende måde som vist ovenfor.
For at kunne benytte sidstnævnte funktion, forudsætter det, at de benyttede biblioteker har tilkøbt denne funktion ligesom LollandBibliotekerne.
 

10. Lån & Aflever

Du kan slippe udenom køen ved selvbetjeningsautomaterne ved at benytte Biblioteket appen til at låne bøger.
OBS:Andre materiale som musik-cd, film og spil kan ikke lånes med appen.
 
Du kan låne bøger med appen uanset, hvor du befinder dig på biblioteket. Aflevering kan derimod kun ske, når du opholder dig i området omkring selvbetjeningsautomaterne. Du skal her være meget opmærksom på beskeden, der fortæller dig, om bogen skal stilles på afleveringshylden eller lægges i afleveringsvogn. Vi anbefaler derfor, at du primær bruger appen til at låne.

Lån og aflever bøger med appen
Du trykker først på ”Lån & Aflever” nederst i appen.

Vælg så om du vil låne eller aflevere.
Du præsenteres for en video, der viser dig, hvordan du gør.
Scan materialet med mobilen.

Du får en liste over de lånte eller afleverede bøger. 

alt=""