Ledige stillinger

Biblioteksformidler/bibliotekar med fokus på bibliotekets digitale transformation

Biblioteksformidler/bibliotekar med fokus på bibliotekets digitale transformation

Vil du - sammen med gode og engagerede kolleger - være med til at placere biblioteket centralt i det digitale landskab og gøre bibliotekets digitale ressourcer lige så fremtrædende i brugernes bevidsthed som de fysiske? Brænder du for at formidle viden, litteratur og dannelse på tværs af formater og platforme – og ser du perspektiv i at hjælpe brugerne til at blive selvhjulpne? Så vil vi meget gerne høre fra dig!  

Vi ønsker at føre biblioteket et skridt videre i den digitale transformationsproces

På LollandBibliotekerne arbejder vi med at udvikle tilbud og aktiviteter, der formidler kultur og dannelse på nyskabende og projektorienterede måder. Vi sætter nu fokus på at sikre, at bibliotekets tilbud kan matche fremtidens behov og den elektroniske virkelighed, der omgiver os. Vi sigter ambitiøst og målrettet på at fremme færdigheder og forståelse af den digitale verden, der kan give adgang til oplevelser, viden og demokratisk dannelse - ikke mindst for vores yngre verdensborgere.

Brobygger med digital profil

Vi søger en stærk profil, der kan hjælpe os videre med at sammensætte et udbud af tjenester og platforme, som kan sikre et samlet digitale tilbud, der er fokuseret, tilgængeligt og relevant for brugerne.

Du følger udvikling og tendenser indenfor den digitale verden og kan forholde dig systematisk til dét indhold, der tilgås via skærme, hvad enten det betegnes som licenser, webservices eller SOME. Overordnet kan du påtage dig rollen som formidler af bibliotekets digitale tilbud til borgere og brugere samt kollegaer.

Som biblioteksformidler vil du også indgå i den daglige betjening af brugere i biblioteksrummet samt i løbende aktiviteter og projekter omkring bl.a. læselyst og demokratisk dannelse.

Vi forestiller os, at du har en relevant lang eller mellemlang uddannelse eller har en baggrund inden for kulturel aktivitet, gerne knyttet til bibliotek, skole el.lign.

Du vil trives godt hos os, hvis du:

  • Er udadvendt, nærværende og en driftssikker formidler
  • Kommunikerer ubesværet med både børn, unge og voksne
  • Kan opbygge gode arbejdsrelationer og skabe netværk
  • Kan arbejde selvstændigt og følge opgaverne til dørs
  • Har sikkert blik for sammenhænge og helheder
  • Er optaget af at være med til at definere folkebibliotekets rolle i samfundet

Vi kan tilbyde dig:

  • Et job med faglige og personlige udviklingsmuligheder
  • En dagligdag, der veksler mellem mange arbejdsopgaver
  • En fleksibel arbejdsplads
  • Engagerede kollegaer og ledelse, der bakker op
 
 

Uopfordrede ansøgninger sendes til:

Helge Borum - hebor@lolland.dk
Souschef
Tlf.: 54 67 50 54
Søvej 8
4900 Nakskov