Lokalsamlinger

På såvel Nakskov Bibliotek som Maribo Bibliotek er der en lokalsamling af materiale om lokalområdet.

Litteratur om Lolland

Når der udgives litteratur om byer, lokaliteter, bygninger, personer m.v. i Lolland Kommune, så indkøber LollandBibliotekerne altid et antal eksemplarer, heriblandt et eksemplar til opbevaring i lokalsamlingen enten på Nakskov Bibliotek (hvis det har størst relation til Vestlolland) eller Maribo Bibliotek (hvis det har størst relation til Midtlolland) - eller til begge samlinger, hvis det omhandler begge områder.

Det er ikke en ny procedure. Det har man altid gjort på de to biblioteker, også før kommunesammenlægningen. Således findes der i dag en større lokalsamling begge steder, og de rummer såvel meget gamle som helt titler om lokalområderne. Disse eksemplarer er ikke til hjemlån, men de kan benyttes på stedet. Samlingen er for den største dels vedkommende registreret i bibliotekets base sammen med den øvrige litteratur.

En del af titlerne i lokalsamlingerne haves fortsat i flere eksemplarer og dermed også til hjemlån, men samlingen indeholder også sidste eksemplarer, som bibliotekerne af den grund værner meget om.

Noget af det man også kan finde i lokalsamlingerne er f.eks. romaner, der foregår på Lolland; biografier om personer, der har haft stor tilknytning til Lolland; byrådsbøger, foreningsblade; lokale vejvisere og telefonbøger.