alt=""

Vilde væsner og sære steder

25.07.22
Gå på opdagelse i en sanselig vandreudstilling baseret på børnenes fortolkninger af Lollands mystiske sagnvæsner.

Udstillingen - Vilde væsner og sære steder - tager afsæt i en række workshops afholdt i 2021 og 2022.

Udstillingssted:
Havnebygningen, Havnegade 2 i Nakskov.

Åbningstider:
Der er adgang til udstillingen på følgende tidspunkter:

Lørdag d. 20. august kl. 10-13
Lørdag d 3. september kl. 10-13
Lørdag d. 10. september kl. 10-13

Om projektet "Vilde væsner og sære steder":

Gennem en række workshops har skolebørn på Lolland stiftet bekendtskab med lokale sagn og myter. De har fortolket sagnene sammen med fire kunstnere, der hver især har bidraget med hver deres kunstform.

Med Benni Bødker har de skrevet deres helt egne uhyggelige gyserhistorier. Med Kasper Sørensen har de lært at fortælle spændende historier, der finder sted på Lolland. Med Jan Kjær har de tegnet deres eget vilde væsen, som samlet bliver til det vildeste kortspil, og med Maria Lau Krogh har de kreeret de vildeste skulpturer.

Nu samles alle de vilde væsner, historier, tegninger, og kortspil i en storslået vild og fascinerende udstilling i en stemningsmættet kulisse skabt af billedkunstner Maria Lau Krogh og i rammerne på Havnebygningens rustikke koldhal.

Der vil være små workshops i udstillingen, hvor man bl.a. kan tegne sit eget vilde væsen og spille en omgang ”Vilde væsner” med udstillingens helt eget kortspil, med børnenes tegninger. I kan også få gode bud på vild og spændende litteratur lige til at hapse med hjem.

Vi håber, at mange lægger vejen forbi udstillingen – og især at børnene, som jo er medejere af udstillingen, hanker op i familien og tager dem med på en helt speciel udstilling- hvor de selv er eksperten, der kan vise rundt.

Bag projektet:

Projektet er skabt i et samarbejde mellem Nota, Roskilde Bibliotekerne og LollandBibliotekerne og de deltagende kunstnere.

alt=""

alt=""
alt=""


Vilde Væsner og Sære Steder er et læselystprojekt, der er støttet af Slots- og Kulturstyrelsens udviklingspulje.

alt=""