alt=""

Fantasy for unge

02.02.21
Anbefaling af Tamora Pierces bøger for unge

Vores nye biblioteksformidler Charlotte er klar med en personlig anbefaling af den amerikanske forfatter Tamora Pierces bøger: 

"Min yndlingsforfatter i hele verden er Tamora Pierce. Hun skriver de mest fantastiske fantasybøger, og jeg har været fan af hende, lige siden jeg læste Alanna som 13årig. Tamora Pierce har skrevet et utal af børnebøger. Hun skriver i to forskellige fantasyuniverser: Tortall med sine foreløbige 24 bøger og Cirkelbøgerne på 13 bøger. Personligt har jeg altid foretrukket Tortall-bøgerne, men Cirkelbøgerne er bestemt også værd at læse.

Tortall universet startede med serien Løvindens sang, som altid vil have en særlig plads hos mig. Løvindens sang handler om pigen Alanna, hvis største ønske er at blive ridder, på trods af der ikke har været en kvindelig ridder i Tortall i over 100 år. Det er en fantastisk fortælling om en viljestærk pige med et utroligt mod og noget af et temperament, der udgiver sig for at være en dreng i otte år, mens hun kæmper for at få sin riddertitel.

Jeg elsker den serie, og jeg elsker Alanna, som var den første litterære karakter, jeg virkelig følte, jeg kunne relatere til. For det er noget af det, som Tamora Pierce nemlig er helt genial til. Hun skaber fantastiske og stærke kvindefigurer i børnelitteratur, men samtidig har alle hendes karakterer menneskelige fejl, der gør, at man kan relatere til dem. Hun var en af de første til at skrive om stærke kvinder i fantasy, men også om rigtige mennesker, og hendes bøger har haft en kæmpe betydning for piger og kvinder i hele verden."

Alle hendes bøger er tilgængelig som både e-bøger og lydbøger på eReolen, og det bedste er, at de ligger der som ekstra lån/blå titler, så du kan låne dem, uden at de tæller med i din udlånskvote.

God læselyst!

Materialer