alt=””

Efterårsprogrammet er nu ude

30.08.21
Efter et år med lockdown og lukkede døre er LollandBibliotekerne igen klar med et arrangementskatalog, der byder på masser af stof til eftertanke, latter og glæde.

Mellemøsten, dystopier og hattemåger er blot nogle af de emner, der er på programmet, når vi inviterer indenfor til en række spændende arrangementer i efteråret.

Tre foredrag om Mellemøsten

I samarbejde med aftenskolerne og oplysningsforbund på Lolland og Falster har biblioteket i efteråret arrangeret en højst aktuel foredragsrække om Mellemøsten, der skal give et indblik i personlige fortællinger om livet på godt og ondt i den fascinerende og splittede region.

Den aktuelle situation i Mellemøsten

Den 16. september lægger DR-korrespondent Steffen Jensen ud med et foredrag om den aktuelle situation i Mellemøsten, som lige nu bliver fulgt tæt i medierne verden over. Han vil forsøge at skabe perspektiv og større forståelse for den region, vi hele tiden hører om, men som de færreste rigtig forstår. Læs mere om foredraget her. 

Skyggedanseren: en piges kamp for retfærdighed

Den 14. oktober tager den prisbelønnede forfatter og menneskerettighedskæmper Sara Omar over, når hun med afsæt i sin nyeste roman ”Skyggedanseren” (2020), efterfølgeren til bestselleren ”Dødevaskeren” fra 2017, fortæller om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke i Kurdistan og finde frihed i et nyt liv i Danmark. Sara Omar bliver interviewet af Marie Louise Friderichsen, samfundsdebattør og tidligere turistchef i Lolland Kommune. Læs mere om interviewet her. 

Krigens pris: reportager med livet som indsats

Sidste foredrag finder sted den 11. november, hvor den anerkendte journalist og dokumentarist Nagieb Khaja fortæller om de krige, han har dækket i Afghanistan og Syrien, om den pris, han betaler for altid at være så tæt på begivenhederne som muligt, og hvorfor han mener, at det alligevel er det hele værd. I skrivende stund er Nagieb Khaja en af de få udenlandske journalister, der rapporterer direkte fra Talibans magtcentrum i Afghanistan. Læs mere om foredraget her. 

Foredragsrækken om Mellemøsten er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, LOF, Aftenskolen Lolland-Falster, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.

Læs mere om og køb din billet til de tre foredrag lige her. 

Det europæiske forår i Maribo

Tirsdag d. 12. oktober tager forfatter Kaspar Colling Nielsen os med til Lolland i en måske ikke så fjern fremtid, når han holder foredrag på Hotel Søpark i Maribo. Hans roman ”Det europæiske forår” (2017) foregår på Lolland, hvor en række internationalt anerkendte forskere og iværksættere er flygtet fra København for at etablere et nyt og sært nostalgisk parallelsamfund, der skal kombinere det mest idylliske fra den gamle verden med de seneste teknologiske landvindinger. Foredraget er arrangeret i samarbejde med festivalen Maribo Craft Days, der løber af stabelen fra d. 12.-17. oktober 2021.

Læs mere om foredraget her. 

Biblioteksklubben

Medlemmer af Biblioteksklubben kan glæde sig til en udsolgt heldagstur til København med rundvisning på Den Sorte Diamant og i DR Byen.

Fredag den 5. november går turen til BogForum i Bella Center, hvor der er mulighed for at høre forskellige forfattere i et foredrag eller interview, købe bøger med rabat, få signeret bøger og meget, meget mere.

Læs mere om turen til BogForum lige her. 

Få forfatterne hjem i stuen

Du kan også læne dig godt tilbage derhjemme og se med, når vi d. 27. oktober livestreamer en samtale om lyrik og musik mellem musikeren og sangskriveren Nikolaj Nørlund og digter og forfatter Lone Hørslev, der begge er album- og bogaktuelle.

Ugen efter, d. 2. november, kan du opleve en samtale mellem forfatterne Dorthe Nors og Malte Tellerup, som på hver sin måde tager livtag med de landskaber, der omgiver os og i vores nære relationer.

Forfattersamtalerne er blevet til i et samarbejde mellem seks biblioteker og er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen. De bliver livetransmitteret på bibliotekets hjemmeside og på Facebook, så du kan se med hjemmefra.

Alt det andet og meget mere

Derudover byder efteråret også på sprogshowet SOM MAN SIGER, hvor sprogforsker Michael Ejstrup sætter fokus på talesprogets kringelkroge, en udstilling med Strikkeklubben, en debat om stemmesedler op til det kommunalvalget, byttemarked, bogsalg og en masse andet.

For børn og familier

LollandBibliotekerne har også masser af spændende arrangementer for børn og deres familier på programmet. De mindste kan bl.a. glæde sig til børneteater, vores nye lyttebiograf og til en tidsrejse 150 mio. tilbage i tiden med Naturamas Dinoshow.

I efterårsferien får vi besøg af uglerne Turk, Silje og Terke fra uglehulen.dk, og Terrariet tager levende dyr med. Ferien byder også på koncert for de bilglade børn, eventyrteater og klovneri.

Elever på mellemtrinnet kan glæde sig, når vi i oktober får besøg af Camilla Wandahl, forfatter til sørøverserien Søstre på de syv have og serien Alt om at være pige, der får både piger og drenge til at rødme og grine. Det kan du læse mere om her. 

I november fortæller Mette Finderup, en af landets mest populære børnebogsforfattere, om sin populære fantasy-serie A.S.P.E., og om hvordan det er at arbejde som forfatter. Læs mere her. 

Derudover er der udstilling med de søde hvaler fra Kaskelotternes sang, musik og julearrangementer for børn i alle aldre – og meget, meget mere.

Om arrangementerne

Dette er kun et lille udpluk af alt det, der sker på biblioteket i efteråret.

Du kan læs mere om alle arrangementerne nedenfor eller hente et fysisk eksemplar på bibliotekerne i Nakskov eller Maribo – der er helt sikkert også noget for dig!

Se oversigten over alle efterårets arrangementer.