Den kære krop

Lider du af tykskræk på egne eller andres vegne? Få hjælp i faglitteraturen

Der er ikke meget pænt at sige om den diætkultur, der farver vores skønheds- og sundhedsidealer. Tynd er sundt, og tyk er i hvert fald ikke. 

Men skyld&skam og fejlslagne slankekure er bare ikke en supergod driver for et venligt forhold til kroppen. Heldigvis ser vi en tendens i faglitteraturen, både i form af grundige undersøgelser og personlige vidnesbyrd, der nuancerer "den sunde krop" ganske betragteligt.

Det modsatte af kropskontrollen er ikke nødvendigvis kaos, men et mere nuanceret kropsrepræsentation og et mere holistisk syn på sundhed.

Tyk repræsentation 

Litteraturen om at leve i en tyk krop er særligt vigtig, hvis du vil forstå, hvor dybt diætkultur stikker i vores samfund, og hvor meget ævl og stigma der følger med at have en krop, der ikke passer ind i den gængse skabelon.

Det er modige mennesker, som insisterer på at hæve stemmen, og bruge deres eget eksempel til at slå et slag for et mere kropskærligt samfund.

Podcast 

Hvis du vil lytte til kloge mennesker, der ved noget om menneskets komplicerede forhold til mad, krop, sundhed og skønhedsidealer, kan disse podcast anbefales:

Alberte Clement Meldahl: Tynd og glad? (DR)

Morten Elsøe: Slut med forbudt og Detox Din Hjerne

Maintenance Phase: wellness and weight loss, debunked and decoded 

Udvalgte bøger

alt=""
28.11.23