Danske animationsfilm

Animationsfilm på Filmstriben.

Stream film helt gratis

Vi lægger os fladt ned: På udbuddet kan vi ikke matche Disney+. Men Filmstriben er konkurrencedygtig i den forstand, at du med et bibliotekslogin til dit lokale bibliotek kan få adgang til at streame fede film hjemmefra.

På Filmstriben er der et stort udvalg af tegnefilm til børn. Der er indhold nok til timevis af god underholdning og hygge. Måske med et filmmaraton med nedrullede gardiner i stuen, og popcorn, dyner og puder i jeres sofa.

Klassikere bliver til film

Den populære danske børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard er elsket af mange. En perlerække af hans skønne fortællinger for børn er blevet filmatiseret ad flere omgange. I det seneste årti har vi set en række danske animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger.

Det danske produktionsselskab Crone Film stod i 1984 bag filmatiseringen af Bjarne Reuters børnebog 'Busters Verden'. Filmen blev instrueret af Bille August. I nyere tid har Crone film kastet sig over animationsgenren. I 2011 udgav de 'Orla Frøsnapper', som var det første skud på stammen af danske animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger. Herefter kom 'Gummi T' (2012), 'Otto er et næsehorn' (2013), 'Albert' (2015) og 'Hodja fra Pjort' (2018).

Produktionsselskabet M&M-productions har også stået bag nogle af tegnefilmene. Allerede i 2008 leverede de en filmatisering af 'Frode og alle de andre rødder'. Det var dog ikke en tegnefilm, men en rigtig spillefilm. 

Flotte animationer 

Disney og Pixar har været dominerende indenfor animationer, men de danske animationsfilmsproducenter viser også muskler. De seneste år har vi set rigtig mange eksempler på rigtig flotte produktioner med naturtro animationer og flot tegneteknik. Hodja fra Pjort er animeret af det danske animationsfirma A. Film Productions, som siden 90'erne har leveret flotte og sjove animationsfilm til danskerne. De står blandt andet bag filmsucceser som Terkel i knibe og Ternet Ninja. Også filmatiseringen af Jakob Martin Strids farverige børnebog Den utrolige historie om den kæmpestore pære er blevet til hos A. Film Productions. 

Sjove stemmer

Lydsiden er utrolig vigtig, når man skal lave en vellykket animationsfilm. Tit kan det være billedsiden, der løber med opmærksomheden, men god underlægningsmusik og fede lydeffekter er helt centrale for at få en god filmoplevelse. At de danske animationsfilm er populære kan i høj grad tilskrives, at mange kendte og dygtige skuespillere har lagt stemmer til figurerne. Thure Lindhardt, Lars Ranthe og Peter Frödin er eksempelvis med på listen over stemmer i Hodja fra Pjort. Det betyder rigtig meget for en films succes, at stemmeuniverset er godt og det er tilfældet i alle de nævnte danske animationsfilm.  

Gode temaer og budskaber

Noget af det, som kendetegner en god animationsfilm er også, at den rummer nogle gode budskaber og behandler nogle væsentlige temaer. Det er i høj grad tilfældet i Ole Lund Kirkegaards historier. Temaer som mobning, venskab og identitet bliver taget op på en humoristisk, men alvorlig og seriøs måde. Det efterlader seerne med både underholdning og eftertænksomhed. 

alt=""
24.03.21
Emneord