alt=""

Filmstriben

Adgang
Adgang hjemmefra og fra biblioteket
På Filmstriben kan du se film, når det passer dig.

Du kan benytte Filmstriben enten på din computer (pc og mac), din tablet, din smartphone eller på tv (delvist). Udvalget er meget varieret, der er både klassikere og helt nye film, spillefilm og dokumentarfilm. Målgruppen er både børn og voksne.

  • Du skal være registreret som bruger af LollandBibliotekerne, have en PIN-kode og være bosat i Lolland kommune.
  • Du har 20 point til at se film for.

Hvor mange point "koster" en film?

Hver film tildeles en værdi mellem 1 og 4 point, og du kan så selv vælge, hvordan du ønsker at bruge dine point.

Filmene inddeles i 4 pointkategorier:

  • Spillefilm og udvalgte dokumentarfilm med almindelig spillefilmslængde: 4 point
  • Dokumentarfilm over 30 minutter: 3 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 30 minutter: 2 point
  • Kort-, dokumentar- og animationsfilm op til 15 minutter: 1 point

Hvordan gør du?

Du skal have en dansk internetforbindelse med en båndbredde på minimum 10.000 kb/s. Vi anbefaler dog en større båndbredde af hensyn til billedkvaliteten. Du kan teste hastigheden på din internetforbindelse fx på Bredbåndsmåleren på fast.com

Dette skal du have for at se film i Filmstriben

  • netadgang    
  • brugernummer (cpr. nummer) og en pinkode fra dit lokale bibliotek


Sikkerhed

Al kommunikation med Filmstriben sker via https-protokollen og dine data er dermed krypterede og beskyttede.

Filmstriben på pc eller mac

Filmstriben understøtter nyere versioner af Microsoft styresystemer (Win 7 og Win 10) og Mac OS 10.10 + (Yosemite og nyere).
Filmstriben supporterer ikke Linux.

Hvilke browsere understøtter Filmstriben

Filmstriben understøtter Google Chrome, Firefox, Edge og Safari.
Der kan være problemer med afspilning i ældre versioner af Firefox-browseren. Prøv at opdatere til seneste version eller benyt en anden browser. På mobil og tablet skal du bruge Filmstriben-app'en.
Vi anbefaler ikke Internet Explorer.

Apple TV

Nu kan du også bruge dit Apple TV til direkte streaming af film fra Filmstriben. Vi har lavet en Apple tvOS app til Filmstriben.
Har du et Apple TV 4 eller et Apple TV 4K kan du finde Filmstriben app i Apple TV App Store.
Du bruger dit cpr. nummer og pinkode fra biblioteket. Apple TV husker når du er logget ind. Skal du se flere film behøver du ikke logge ind igen.

Ipad og Iphone

Du kan anvende app’en Filmstriben, som du kan hente i App Store. Husk altid at opgradere til den nyeste version. Du skal også anvende nyeste version af ios styresystem.
Du skal starte en film på Filmstriben fra selve app’en og ikke fra en browser på din enhed. Hvis du forsøger at logge ind via en browser vil browseren lukke.
Nyeste styresystem anbefales. Af hensyn til sikkerhed understøtter den nye app ikke styresystem-versioner ældre end IOS 10.3.

Airplay

Du kan benytte ægte airplay.
Vi anbefaler nyeste IOS styresystem (10+ eller højere) til afspilning på iOS enhed.

Android tablet og telefon

Ny Android app til Filmstriben kan hentes i Google Play. Nyeste styresystem anbefales. Du kan ikke længere anvende playeren i din browser på en Android enhed. Brug i stedet app'en. Når du chromecaster skal du selv slå undertekster til. Det er en fejl, som bliver rettet snarest. På en Android enhed er underteksterne på fra starten.

Vi supporterer fra styresystem 6.0 og opefter. Husk at det er producenten af din enhed, der har ansvaret for at din enhed understøtter brugen af DRM (kopibeskyttelse).

Chromecast

Du kan chromecaste fra en Android enhed (tablet eller telefon) via app'en, og fra pc eller mac via chrome browseren.

Ny IOS app til Filmstriben kan hentes i App Store. Du kan chromecaste fra en IOS enhed (Ipad eller Iphone) via app'en, og fra mac via safari browseren.
Nyeste styresystem anbefales. Af hensyn til sikkerhed understøtter den nye app ikke styresystem-versioner ældre end IOS 10.3.

Du skal anvende Googles separate enheder til Chromecast. Vi supporterer ikke indbyggede Chromecast enheder på f.eks. tv.

Når du Chromecaster, skal du selv slå undertekster til. De er på den enhed, du caster fra men kommer ikke automatisk frem på dit tv.

Emneord