Mest for voksne

Her kan du læse om bibliotekets tilbud, der har særlig interesse for forældre og andre voksne, der arbejder med børn.

På LollandBibliotekerne vil vi meget gerne hjælpe med at finde den rigtige højtlæsningsbog til netop dit barn/dine børn/din børnegruppe.

Vi vil også gerne hjælpe med at finde selvlæsning til børnene, men så er det bedst, at barnet selv kommer med på biblioteket og selv får lov at sige, hvad han/hun gerne vil læse. Vi skal nok sørge for at hjælpe, så det ikke bliver en for svær eller for let bog, og at det bliver en bog, han/hun gider læse. Det vigtigste er, at læsning er og bliver ved med at være sjovt.

Når barnet skal skrive en opgave er det også rigtig vigtigt, at barnet kommer med på biblioteket, da det oftest er dem, der ved, hvad de skal skrive om, og hvor mange bøger de gider læse.

Her på vores hjemmeside kan du få hjælp og vejledning til:
Sprogudviklingskufferter, spil og andet leg og læring - se Emnekasser
Begynder engelsk letlæsning - se Engelsk letlæsning
Gode højtlæsningsbøger og andre højtlæsningsmuligheder for de 6-9 årige - se Læs for mig
Billedbogsposer med bøger om emner som interessere børn eller som børn spørger meget til - se Snup og Snak

Børn og unge under 18 år skal have forældres eller værges underskrift for at kunne låne. Børn kan få et særligt lånerkort. Er dit barn ikke oprettet som låner på LollandBibliotekerne, så finder du herunder en indmeldelsesblanket, som skal udfyldes og medbringes på biblioteket sammen med barnets sygesikringsbevis. De persondata (navn, adresse, cpr-nummer, mobilnummer og e-mailadresse) som oplyses behandles fortroligt og bliver ikke anvendt i anden sammenhæng og ej heller vidregivet til andre. Blanketterne destrueres, når barnet er fyldt 18 år.