Mette Holm (Foto: Torsten Graae)
Mette Holm (Foto: Torsten Graae)

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Alle
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Kina - ikke til at komme udenom

26.10.23
Foredrag v. Mette Holm.

Kina tiltager sig stadig større plads i verden, mens kinesernes hverdag bliver stadig mere restriktiv. Kina effektuerer verdens tætteste overvågning af kineserne, tilsidesætter menneskerettigheder og tilstræber at dominere den globale mediedagsorden. Både kineserne og landets økonomi har lidt under den øverste leder, Xi Jinpings strikse COVID-politik. Xi styrker sin magt og fælder modstandere og kritikere. Udadtil fører Kina an i kampen mod klimaforandringerne, investerer i international udvikling, drømmer om at skabe fred mellem Rusland og Ukraine såvel som i Mellemøsten, og Xis nye Silkevej skal forbinde Kina med resten af verden. Hvad betyder Kina og kineserne for os?

Om Mette Holm

Mette Holm er journalist med udgangspunkt i antropologi. Hun har boet, studeret, arbejdet og rejst i Kina gennem godt 40 år, og har dækket det sammensatte land for førende danske medier. Hun har skrevet flere bøger om Kina og andre asiatiske lande som Myanmar, Vietnam og Mongoliet og om menneskerettigheder og udvikling i Asien m.m. Hun har desuden skrevet bøger med sin mand, Mogens Lykketoft om Kina, Myanmar og FN.

I efteråret sætter vi fokus på demokrati med tre højaktuelle foredrag.
Foredragsrækken er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.

Dette foredrag er det andet foredrag i rækken. 

Det sidste foredrag i rækken er:

Afrikanere og demokrati – Vil de overhovedet have det?
Foredrag v. Ole Vestergaard Torsdag d. 16. november kl. 19-21 på Nakskov Bibliotek

Billetter

Entré pr. foredrag 100 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben 80 kr.

Entré for studerende og unge under 25 år: 25 kr. Husk gyldig legitimation v. ankomst