alt=""

Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Anne Marie Carl-Nielsen

14.11.22
Kunstforedrag om den danske billedhugger Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945) v. museumsinspektør Liza Kaaring fra Fuglsang Kunstmuseum.

I foredraget fortæller museumsinspektør Liza Kaaring fra Fuglsang Kunstmuseum om den danske billedhugger Anne Marie Carl-Nielsen (1863-1945). Hun var den første kvinde i verden, der udførte to af billedhuggerfagets mest prestigefyldte opgaver: en rytterstatue af en konge og bronzeporte til en domkirke. Rytterstatuen forestiller Christian den 9. og står på Christiansborg Ridebane og bronzeportene pryder Ribe Domkirke. Hun insisterede således på at være en del af et fysisk udmattende og mandsdomineret fag, som hun med bemærkelsesværdig ukuelighed fik stor succes indenfor.

Om Anne Marie Carl-Nielsen

Anne Marie Carl-Nielsen var i sin samtid anerkendt i Danmark såvel som i udlandet, og hendes værker blev udstillet på og indkøbt af både danske og udenlandske museer. Alligevel har eftertiden ikke givet hende en plads i kunsthistorien, som modsvarer hendes vægtige bidrag til dansk kunst. Dette rådes der nu bod på med denne særudstilling, der viser mere end 120 af hendes værker og er lavet i samarbejde med Glyptoteket. Den viser eksempler på hendes vidt forskellige typer af udtryk og opgaver. Fra hendes sanselige og levende studier af dyr og mennesker i bevægelse, over hendes kopier af antikke, græske statuer til hendes offentlige udsmykninger og monumenter.

Anne Marie Carl-Nielsen var gift med komponisten Carl Nielsen, som hun fik tre børn med.

Udstillingen kan ses på Fuglsang Kunstmuseum fra d. 23. september 2022 -  8. januar 2023.

Billetter

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig. 

@ Foto fra Carl Nielsen Museet, 1935.