Bibliotekspunkter

Et bibliotekspunkt er en butik eller andet sted i et lokalområde, hvor du kan afhente materialer, som er bestilt på biblioteket samt aflevere materialer, som skal retur til biblioteket.

Bibliotekspunkter i Lolland Kommune

alt=""

Dannemare Bibliotekspunkt

Dagli’Brugsen
Bygaden 53
Butikken har åbent alle ugens dage kl. 07.30 - 19.00.
(Her er også Postbutik)
Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til Dagli'Brugsen hver torsdag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Fejø Bibliotekspunkt

Letkøb Fejø
Herredsvej 259
Åbningstider dagligt
(Her er også Postbutik)
Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til Letkøb Fejø hver onsdag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Femø Bibliotekspunkt

Præstegården
Kirkehældevej 29
Åbningstid: onsdag kl. 16.30 - 17.30
Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til Femø hver onsdag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Holeby Bibliotekspunkt

COMA Holeby
Vestervej 111

Butikken har åbent alle ugens dage fra kl. 8.00 til 19.00.
Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til COMA Holeby hver tirsdag og torsdag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Horslunde Bibliotekspunkt

Horslunde Bageri
Hovedgaden 6
(Her sælges også rejsekort)
Butikken har lukket mandag men er åbent resten af ugen - se HorslundeBageri.dk Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til Horslunde Bageri hver onsdag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Stokkemarke Bibliotekspunkt

Dagli’Brugsen
Vestre Landevej 241
Butikken har åbent alle ugens dage kl. 08.00 - 18.00
Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til Dagli'Brugsen hver mandag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Søllested Bibliotekspunkt

Coop 365 discount
Jernbanegade 18
(Her er også udlevering af medicin fra Løveapoteket i Nakskov)
Butikken har åbent alle ugens dage kl. 08.00 - 21.00.
Der bringes bøger og andre bestilte materialer fra Nakskov Bibliotek til Coop 365 i Søllested hver tirsdag og torsdag, hvor også afleverede lån tages med tilbage.

Hvem kan bruge bibliotekspunkterne?

Tilbuddet gælder kun registrerede brugere af LollandBibliotekerne.

For at blive registreret skal du møde personligt op på enten Nakskov Bibliotek, Maribo Bibliotek eller Rødbyhavn Bibliotek. Husk at medbringe dit sundhedskort (sygesikringsbevis) som legitimation!

Bestilling af materialer

Der er flere muligheder for at bestille materialer, som skal afhentes på et bibliotekspunkt:
- Ring til Nakskov Bibliotek på tlf. 54 67 75 00
- Send e-mail til nakskovbib@lolland.dk
    (Husk at skrive dit navn og adresse samt bibliotekspunkt)
- Udfylde formular -se  Kontakt os
- Søg og bestil titler via LollandBibliotekernes søgebase - eller Bibliotek.dk

Husk altid at opgive det ønskede bibliotekspunkt som afhentningssted! I bibliotekets base kan du vælge et bibliotekspunkt som fast afhentningssted.
 

Udbringning og afhentning af materialer

Biblioteket bringer de bestilte materialer ud til bibliotekspunkterne. Se under de enkelte bibliotekspunkter, hvilke ugedage det drejer sig om.

Materialerne bliver udlånt på Nakskov Bibliotek og pakket i poser til den enkelte låner dagen før de bliver kørt til bibliotekspunktet. OBS: På det tidspunkt, hvor materialet gøres klat, vil du som låner få besked om, at materialet er klar til afhentning, men du vil først kunne afhente det på bibliotekspunktet dagen efter, og vent gerne til om eftermiddagen for at være sikker på, at chaufføren har været forbi. 

Poserne udleveres i bibliotekspunktet til lånerne mod forevisning af afhentningsmeddelelse fra biblioteket (print af mail eller brev) eller gyldig legitimation.
 

Aflevering af materialer

Materialerne kan afleveres i en pose til personalet på bibliotekspunktet, som sørger for at lægge dem i en særlig kasse. Du får ingen afleveringskvittering. Man skal dog her være opmærksom på, at materialerne først bliver registreret som afleveret på biblioteket, når de er bragt tilbage til Nakskov Bibliotek og afleveret i bibliotekets base. For at undgå bøder skal man derfor sikre sig, at afleveringsdatoen ligger efter den førstkommende afhentningsdag på det pågældende bibliotekspunkt.

Biblioteket afhenter materialerne på bibliotekspunkterne på faste ugedage (se nærmere under de enkelte bibliotekspunkter overfor).
 

Lukkeperioder

Der køres ikke til bibliotekspunkterne i juli samt mellem Jul og Nytår. I disse perioder henvises i stedet til at afhente og aflevere biblioteksmaterialer på Nakskov Bibliotek eller Maribo Bibliotek.

OBS:
Bibliotekspunkterne fungerer kun som udleveringssteder for biblioteket. Det er LollandBibliotekerne, der er ansvarlige for biblioteksmaterialerne. Al henvendelse vedrørende bestilling, levering skal rettes til LollandBibliotekerne nærmere betegnet Nakskov Bibliotek på ovennævnte telefonnummer eller e-mail.