Bibliotekspunkter

Et bibliotekspunkt er en butik eller andet sted i et lokalområde, hvor du kan afhente materialer, som er bestilt på biblioteket samt aflevere materialer, som skal retur til biblioteket.

Der er lige nu 7 bibliotekspunkter i Lolland Kommune.

alt=""

Hvem kan bruge bibliotekspunkterne?

Tilbuddet gælder kun registrerede brugere af LollandBibliotekerne.

For at blive registreret skal du møde personligt op på enten Nakskov Bibliotek, Maribo Bibliotek eller Rødbyhavn Bibliotek. Husk at medbringe dit sundhedskort (sygesikringsbevis) som legitimation!

Bestilling af materialer

Der er flere muligheder for at bestille materialer, som skal afhentes på et bibliotekspunkt:
- Ring til Nakskov Bibliotek på tlf. 54 67 75 00
- Send e-mail til nakskovbib@lolland.dk
    (Husk at skrive dit navn og adresse samt bibliotekspunkt)
- Udfylde formular -se  Kontakt
- Søg og bestil titler via LollandBibliotekernes søgebase - eller Bibliotek.dk

Husk altid at opgive det ønskede bibliotekspunkt som afhentningssted! I bibliotekets base kan du vælge et bibliotekspunkt som fast afhentningssted.
 

Udbringning og afhentning af materialer

Biblioteket bringer de bestilte materialer ud til bibliotekspunkterne. Se under de enkelte bibliotekspunkter, hvilke ugedage det drejer sig om.

Materialerne bliver udlånt på Nakskov Bibliotek og pakket i poser til den enkelte låner. Poserne udleveres i bibliotekspunktet til lånerne mod forevisning af afhentningsmeddelelse fra biblioteket (print af mail eller brev) eller gyldig legitimation.
 

Aflevering af materialer

Materialerne kan afleveres i en pose til personalet på bibliotekspunktet, som sørger for at lægge dem i en særlig kasse. Du får ingen afleveringskvittering. Man skal dog her være opmærksom på, at materialerne først bliver registreret som afleveret på biblioteket, når de er bragt tilbage til Nakskov Bibliotek og afleveret i bibliotekets base. For at undgå bøder skal man derfor sikre sig, at afleveringsdatoen ligger efter den førstkommende afhentningsdag på det pågældende bibliotekspunkt.

Biblioteket afhenter materialerne på bibliotekspunkterne på faste ugedage (se nærmere under de enkelte bibliotekspunkter overfor).
 

Lukkeperioder

Der køres ikke til bibliotekspunkterne i juli samt mellem Jul og Nytår. I disse perioder henvises i stedet til at afhente og aflevere biblioteksmaterialer på Nakskov Bibliotek eller Maribo Bibliotek.

OBS:
Bibliotekspunkterne fungerer kun som udleveringssteder for biblioteket. Det er LollandBibliotekerne, der er ansvarlige for biblioteksmaterialerne. Al henvendelse vedrørende bestilling, levering skal rettes til LollandBibliotekerne nærmere betegnet Nakskov Bibliotek på ovennævnte telefonnummer eller e-mail.   

 

alt=""