Emner
syltning
Henter beholdningsoplysninger.
Detaljer om materialet
Type
Bog
Format
illustreret i farver
Sprog
dansk
Emneord
Opstilling
64.13
Originaltitel
Süss und sauer
ISBN
8717067731
Omfang
94 sider
Forlag
Nyt Nordisk Forlag
Målgruppe
voksenmaterialer
Anmeldelser
Lektørudtalelse
Syltebøger er der langt imellem - forlagene må vel tro at folk ikke gider andet end wok og pasta, men på det seneste er kommet Hanne Blochs nyudgivelse af Frøken Jensens syltebog (96/34) og frugten, også den henkogte eller syltede, kommer til sin ret i køkkenet med Annemette Olesens Mit frugt- & bærkøkken (95/32), i specialbøger om æbler (96/27 og 49) og jordbær (96/24), om at lave sine egne olier og eddiker (95/49). Bogen her kommer næsten hele vejen rundt, fra klassisk alliancemarmelade til mere usædvanlige syltetøjer med vandmelon og figner, sirup med æbler, sukkerroer eller mælkebøtter, frugtmos, gelerede, syltede eller kandiserede blomster og bær - og det sur/søde eller sure med frugter i eddike, chutneyer, med tomater, artiskokker, peberfrugter, græskar, asier, agurker, hvidløg, svampe syltede eller i olie og eddike eller frugter i spiritus, frugtvin, likører og snapse, krydrede olier og eddiker. Mange er tyske egnsopskrifter, enkelte på henkogt mad, som surkål, rollmops, blodpølse og postej, men der er også opskrifter fra Balkan, Belgien, Frankrig og Schweiz. Selv med hjælp fra disse velskrevne opskrifter ikke den nemmeste eller mest arbejdsfrie del af madlavningen, men umagen værd