6.y fra Sankt Birgitta Skole
6.y fra Sankt Birgitta Skole

Smart-Parat-Svar

04.12.19
6. y fra Sankt Birgitta Skole i Maribo vandt den indledende lokale runde.

Over 500 6. klasser fra 76 kommuner dyster i år om titlen ”Danmarks klogeste klasse” i bibliotekernes store vidensquiz ”Smart Parat Svar”

Startskuddet lød onsdag den 4. december, hvor elever fra kommunens 6. klasser var inviteret til den nervepirrende indledende quizdyst på Nakskov Bibliotek. Der dystes om den eftertragtede titel: ”Danmarks klogeste 6. klasse”, når spørgsmål og svar om litteratur, historie, geografi og mytologi fyger gennem rummet. Vinderne blev 6.y fra Sankt Birgitta Skole i Maribo, som skal videre til den regionale runde.

 

Bibliotekernes landsdækkende videns- og læsequiz ”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt, men også deres evne til at samarbejde. I den lokale runde dyster 6 klasser med hver sit hold på fem elever, hvor kun én klasse vinder og dermed går videre til en regional runde. Her tørner de dygtigste klasser fra hele regionen sammen for at dyste om en plads i den store finale. Den regionale runde finder sted på Slagelse Bibliotek onsdag den 15. januar 2020.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kroner udspiller sig onsdag den 5. februar 2020 i Magasinet i Odense. Finalen afholdes i samarbejde med alle 8 TV2-regioner, der vil følge dysten tæt.

Baggrund

”Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.  Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse. Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeÅger – og viser, at det er sejt at være klog!

Smart Parat Svar er oprindeligt udviklet af Gentofte Bibliotekerne, og drives i dag af Aalborg Bibliotekerne i tæt samarbejde med landets biblioteker og de 8 TV2-regioner. Det er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.