Trædrejer på tømrerværkstedet Nakskov Skibsværft 1961

Min tid på værftet - nye historier efterlyses

02.02.18
Du har måske haft fornøjelsen af at læse erindringerne fra Nakskov Skibsværft, som blev udgivet i november sidste år i bogen ”Min tid på værftet”. Hvis du efterfølgende har siddet og tænkt, at der er flere ting, som ikke bliver beskrevet og interessante eller sjove hændelser, som ikke bliver fortalt i bogen, så er du muligvis selv den rette til at gøre det.

Allerede under receptionen, da ”Min tid på værftet” blev præsenteret, forlød det fra forskellig side, at der var andre tidligere værftsansatte, som havde haft intentioner om at bidraget til bogen men ikke fik gjort alvor af et i tide. Nu får de chancen igen. De kyndige vil desuden have bemærket, at der har været værksteder og afdelinger på værftet, som ikke bliver omtalt i de første 28 erindringer. Et eksempel er snedker- og tømrerværkstedet. Mange af møblerne til skibene blev jo fremstillet af værftets egne snedkere. Det kunne være godt at få erindringer med herfra også.

Det er LollandBibliotekerne, der har taget initiativ til og har redigeret ”Min tid på værftet”, der allerede solgt cirka 800 eksemplarer. Der er tydeligvis stor interesse for at læse om livet på værftet, så derfor tøver vi heller ikke med at udgive flere historier om emnet, hvis der er nogle, der vil skrive dem.

Vi har faktisk allerede modtaget den første historie til den nye bog. Det vil sige, hvis der kun kommer nogle få stykker flere, så udgiver vi ikke en hel ny bog. De nye historier vil så blot blive tilføjet til den første, som vi så trykker i en ny, lidt tykkere udgave. Men det bedste vil selvfølgelig være, hvis vi får historier nok til en ny bog.   

Fortæl om din tid på værftet
Reglerne har ikke ændret sig, siden vi efterlyste erindringer til den første bog. Du bestemmer selv, hvad du vil fortælle om. Det kan være en sammenhængende beskrivelse af din afdeling, dine opgaver og arbejdsvilkår m.v.  Det kan også være flere uafhængige fortællinger om specielle oplevelser, små anekdoter. Eller det kan være en kombination af begge dele. Det er selvfølgelig fortrinsvis erindringer fra tidligere ansatte, vi efterlyser, men for at give det bedste billede af livet på og omkring værftet, så vil der måske også være ægtefæller eller børn af tidligere værftsarbejdere, som kan fortælle nogle interessante historier.

Skriv på computer eller i hånden
Det er ikke sikker, du er så vant til at formulere dig på skrift, men det skal ikke holde dig tilbage. Gå bare i gang med at skrive det ned, som du kan huske, så skal vi nok hjælpe dig med at gøre din historie læsevenlig. Vi vil i det hele taget forbeholde os ret til at redigere i alle teksterne, hvis vi finder det nødvendigt, men vi trykker ikke dit bidrag, før du selv har godkendt det. Vi forbeholder os også ret til ikke at medtage din historie, hvis den er for kort. Hvert enkelt bidrag skal som minimum fylde 2 sider i bogen.

Bidrag sendes til Alfred Christensen på adressen: alfch@lolland.dk senest d. 1. maj 2018. Alle bidragsydere, der får deres erindringer med i bogen, vil få et gratis eksemplar.


OPDATERING:
26.04.2018: Vi har modtaget 4 historier til den nye bog

 

 

 

Materialer
: Min tid på værftet : 28 erindringer fra Nakskov Skibsværft
Reservér
  • Bog

Min tid på værftet : 28 erindringer fra Nakskov Skibsværft

(2017)
Læs mere