alt=""

Click & collect | bestil og hent

02.03.21
Bibliotekerne er fortsat lukket. Du kan bestille og hente materialer på biblioteket - men ikke aflevere endnu.

På baggrund af nye retningslinjer i kommunen må bibliotekerne nu åbne for bestilling og afhentning af i forvejen bestilte materialer. Der vil således fortsat IKKE være mulighed for at aflevere, og der vil ej heller være mulighed for at gå rundt på bibliotekerne og selv finde bøgerne.

Afhentning af de bestilte materialer skal foregå på forsvarlig vis, så det vil kun kunne ske ved indgangen på bestemte tidspunkter, hvor personalet udlåner og udleverer materialerne til dig.

Bestilling af bøger, film og musik

Du kan bestille materialer fra LollandBibliotekernes egne samlinger som normalt via hjemmesiden eller vores app Biblioteket. Du kan også bestille ved at sende en e-mail til os (bib@lolland.dk) eller ved at ringe til vores hotline på tlf.: 54 67 75 00 alle hverdage kl. 09.00 - 11.00 samt kl. 14.00 - 16.00.

Du kan også bestille materiale fra andre biblioteker som normalt via bibliotek.dk. Du skal dog være opmærksom på, at der fortsat er biblioteker som ikke tager imod bestillinger, hvilket kan medføre længere ventetider.

Afhentning af bestilte materialer

Når de bestilte materialer er klar til afhentning, modtager du som normalt en besked med dit afhentningsnummer.

Afhentning vil kun kunne ske på Nakskov Bibliotek, Maribo Bibliotek og Rødbyhavn Bibliotek (altså foreløbig ikke fra Bibliotekspunkterne). Se tidspunkterne nedenfor.

Du skal henvende dig til personalet ved indgangen og fremvise dit sundhedskort og dine afhentningsnumre. Hvis du skal hente flere titler, så skriv gerne numrene på et stykke papir for at lette ekspeditionen.

Personalet henter og udlåner materialerne til dig. 

OBS: Der udleveres kun materialer, der er bestilt på forhånd.

Lånetiden bliver som normalt. Hvis bibliotekernes lukkeperiode bliver forlænget, så forlænges lånetiden ikke automatisk, men der vil ikke blive pålagt gebyrer. Fra den dato, hvor bibliotekerne åbner igen, får du 14 dage til at aflevere materialerne.  
 

Tidspunkter for afhentning af materialer

Afhentning vil kun kunne ske indenfor nedenstående tidspunkter:

Nakskov Bibliotek
Mandag 10 - 17
Onsdag 10 - 17
Fredag 10 - 17

Maribo Bibliotek
Mandag 10 - 17
Onsdag 10 - 17
Fredag 10 - 17

Rødbyhavn Bibliotek 
Mandag 10 - 17
Onsdag 10 - 17
Fredag 10 - 17

OBS: Husk mundbind eller visir!
 

Ingen ophold på bibliotekerne

Der er ikke mulighed for ophold i biblioteksrummet – eller at finde materiale, der ikke er reserveret.

Ingen aflevering af materialer

Det er IKKE muligt at aflevere lånte materialer. Der vil IKKE blive opkrævet gebyrer på lånte materialer, så længe biblioteket er lukket. 
OBS: Da vi har åbnet for, at man får besked på vores app, når der er materialer klar til afhentning, så får man nu også besked, hvis man har lån, som skal afleveres. Men der kan altså ikke alleveres endnu.