alt=""

Skærmtid, spil og spilopper

29.04.22
Gode råd og bøger om dit barns digitale verden. Bliv klædt på til at forstå og guide dit barns brug af skærme og digitale medier.

Skærmtid og digitale medier er en kilde til både glæder og bekymringer i de fleste børnefamilier. Det bliver ikke nødvendigvis lettere at finde hoved og hale i, når de små poder bliver ældre. Og det med mediebrug og skærmtid er ikke sort-hvidt: 

"Skærmtid handler både om tidsmængden, dvs. antal timer og minutter, og om kvalitet, dvs. hvad skærmen bliver brugt til. Det er en god idé både at være opmærksom på tidsmængden og på, hvad dit barn bruger skærmen til, fx til at se tv, til kommunikation, til spil, som redskab mv." - Børns Vilkår

Her anbefaler vi gode guidebøger om børn og digitale medier. Du kan blive klogere på, hvad YouTube er, hvordan dit barn oplever det at være på skærm. Du kan også få anbefalinger til, hvordan du som forælder kan sætte rammer for skærmtid.

Du kan også læse mere børns mediebrug og finde flere gode råd til dig som forælder på Medierådets hjemmeside eller hos fx Børns Vilkår og Red barnet.

”Turen går til YouTube: en guidebog til forældre” 

Ved du, hvordan YouTube påvirker dit barn, og hvad du skal være opmærksom på som voksen? Kan du tale youtubesk? Har du kendskab til algoritmer og challenges? Hvor pålidelig er YouTube egentlig som barnepige? Disse og mange andre emner kan forældre og fagfolk få et indblik i i denne vigtige og gennemarbejdede guidebog af Maria Baagøe Bové & Rasmus Kolbe. 

Reserver "Turen går til YouTube : en guidebog til forældre" her

”Dit digitale barn har brug for en voksen” 

På baggrund af viden om børn og unges digitale færden giver bogen værktøjer og gode råd til forældre og andre voksne. Rådene handler om, hvordan man kan opdrage og vejlede om at begå sig i en verden, hvor smartphones, spil og sociale medier fylder stadig mere.

Det er en vedkommende bog, der også giver gode råd til interaktionen med børn omkring deres færden på de sociale medier. Forfatteren bag, Lykke Møller Kristensen, er hverken for eller imod sociale medier, men søger at klæde forældre på, så de kan støtte deres børn i en fornuftig brug.

Reserver "Dit digitale barn har brug for en voksen" her

”Få styr på dit barns digitale verden: guide til det gode onlineliv” 

En bog om at skabe retningslinjer for god opførsel og opdragelsen i og omkring den digitale verden. Psykolog Ulla Dyrløv har lavet en praktisk guide til forældre, der gerne vil tage ansvar for deres børns onlineliv.

Bogen er opdelt i brugbare afsnit som fx "Sæt dig ind i dit barns digitale liv", " Familieliv i den digitale verden", " Små børn i den digitale verden", "Hvad kan mit barn finde på nettet" og "Forstå dit barns lyst til computerspil".

Reserver "Få styr på dit barns digitale verden" her 

Få inspiration til flere bøger herunder: 

Materialer