Sjove godnathistorier

Sjove godnathistorier til børn fra 4 år

Kender du historien om Jørgen med verdens største røv, der blev gift med damen med verdens største bryster? Hvad med den om Sidse og Max. De var begge så uartige som børn. Alligevel endte de med at blive Danmarks yngste statsminister og børnemedister? Eller den om Werner, der var så kedelig en dreng, at ikke engang hans forældre kunne huske hans navn? Måske vidste du heller ikke, at vi mennesker engang talte numsesprog, og at det faktisk var ret praktisk?

Jeg kendte ikke selv historierne, før jeg læste bogen ”Grydeklar. Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne” fra forlaget Carlsen højt for mine to børn på 4 og 7 år. Men det gør jeg nu – og det er ikke historier, man sådan lige glemmer igen. Sammen har vi klukket af grin over de sjove og helt igennem fantastiske og underfundige historier, som er samlet i ”Grydeklar”. Historierne er skrevet af nogle af de bedste danske forfattere, der skriver bøger for både børn og voksne. Bl.a. Thomas Brunstrøm, forfatter til bøgerne om ”Sallys far”, Kim Fupz Aakeson, forfatter til bøgerne om ”Vitello” og Jakob Riising, forfatter til bøgerne om ”Karmaboy” – og mange flere.

Har dine børn svært ved at falde i søvn om aftenen, så skal du ikke læse ”Grydeklar” for dem. De får en fest under og efter læsningen, når de har hørt ord og navne som ”børnemedister”, ”metalmund og ostepops”, ”lille lorte-Hugo” og ”Ragnhild Margot Sidse”. Men hvis du virkelig gerne vil have det sjovt med børnene inden sengetid (eller ud på eftermiddagen), så kan "Grydeklar” klart anbefales. Den er for alle børn og deres voksne, der mangler et godt grin i disse tider. Fik jeg sagt, at mange af historierne faktisk også er fyldt med gode moraler, eksempelvis som den her?: 

”En bog skal jo ikke handle om en dreng med en kæmpestor røv, bare fordi kæmpestore røve er sjove. Man skal helst kunne lære noget. Det hedder en morale. Nå, men moralen i denne historie er selvfølgelig, at hvis du har en kæmpestor røv eller en utroligt lang næse eller meget, meget små hænder eller nogle fortænder, der stritter på en sjov måde, så kan det jo ikke rigtigt betale sig at gå og være flov over det. Der er jo ikke noget at gøre ved det, så du kan lige så godt være stolt af din kæmpestore numse, eller hvad der nu er ved din krop, som du synes er anderledes en andres” (Citeret fra ”Drengen med verdens største røv” af Thomas Brunstrøm på s. 18 i ”Grydeklar”). 

God grinelyst!

”Grydeklar. Godnathistorier, der får børn til at smile i søvne” findes på eReolen som både lydbog og e-bog lige her https://ereolen.dk/search/ting/grydeklar?, - og det samme gør mange af de bøger, som forfatterne er kendt for, hvis I mangler inspiration til videre læsning.

alt=""
07.01.21