Istid - altid

Er der noget, der står os danskeres hjerte nært, så er det is! Lav jeres egne lækre is og læs om isens forunderlige historie.

4000 år gamle iskældre, frossen vin eller sukkervand og 1600-tallets sodavandsis

Det, vi i dag kalder flødeis, synes at være opstået i Napoli, Italien, i 1600-tallet. Men ideen med at nyde isafkølede drikkevarer er langt ældre.

Læs artikel fra Kristeligt Dagblads "Den iskolde delikatesse" om isens historie

Flødeis, parfait, sorbet eller måske en granité?

Der findes mange forskellige konsistenser og smage, når det gælder is - også hvordan den serveres og tilbehøret dertil. Hjemmelavet is smager bare godt og det er ret let at lave den selv, uanset om der er en ismaskine til rådighed eller ej.

Det er også en god aktivitet i børnefamilien at samles om, da is-opskrifter ofte er hurtige at forberede og med få ingredienser. Så er der bare den ulidelige ventetid, indtil isen er klar. 

alt=""
18.06.21