Din guide til podcasts på eReolen

05.09.19
På eReolen er der lige nu over 500 podcasts, Vi har lavet en guide til, hvordan du lytter, søger og finder inspiration til podcasts på eReolen.  

Sådan lytter du 
Kort fortalt lytter du til podcasts på præcis samme måde, som du normalt lytter til lydbøger på eReolen. Afspilningen foregår på samme måde, og den eneste forskel er nok, at podcasts er betydeligt kortere end lydbøger. Og så er formatet selvfølgelig et helt andet. De fleste podcasts her eReolen har en længde på 30-60 min. i gennemsnit, så derfor egner de sig godt som supplement til de lange lydbøger – og til din læsning generelt. Mange af dem kan du endda kombinere med din lytning eller læsning, hvis du vil dykke længere ned i et forfatterskab eller emne. Se bare listen her.

Sådan søger du
I app’en kan du søge på specifikke podcasts, men du kan også finde en oversigt over alle tilgængelige podcasts, hvis du går ind under fanen med ”Kategorier”, som du finder ved at trykke på den lille lup i bunden. Her er finder du et stort katalog af lydbøger, e-bøger og podcasts inddelt i forskellige temaer, og scroller du et godt stykke ned, finder du en blå fane, der hedder ”Podcast”. 

Derudover har du mulighed for at filtrere din søgning, så du kun får vist podcasts. Det kan du både gøre ved at vælge filtreringen ”Lyd (podcast)” oppe i toppen, når du har foretaget en søgning, eller ved at gå ind under ”Filtrér” i venstre hjørne og derefter vælge ”Podcast” som materialetype. 

Sådan finder du inspiration 
Hvis du gerne vil have et knapt så bredt overblik over podcastkataloget, så findes der en hel side på hjemmesiden til podcasts - Klik er her at se den. Her finder du både artikler om podcasts, anbefalinger, temakarruseller med forskellige podcasts og introduktioner til nye serier. Podcastsiden er helt ideel, når du skal finde inspiration til nye podcasts.

Lyt lige så tosset du vil
En væsentlig fordel ved podcasts på eReolen er desuden, at ALLE podcasts er ”blå titler” – dvs. ekstra titler der ikke tæller med i din udlånskvote. Derfor kan du lytte lige så tosset, du vil – og roligt gå i gang med en serie – hvad enten du er til lange, dybdegående serier som Harry Pottcast, til hurtige, faktuelle indspark som Brainstorm eller til forfatterinterviews og bogsnak som i Tid til bøger.

Tip: brug huskelisten
Som flere af jer i forvejen ved, så kan man ”gemme” titler ved at trykke på det lille hjerte i bunden af forsiden. Det samme kan du gøre med podcasts. 

God lyttelyst!

Materialer