alt=""

Bliv en bedre hobby fotograf

01.03.22
Fotografi kan dyrkes på forskellige niveauer og på alle årstider

Nogle sværger fortsat til analog kamera, men her fokuserer vi på digital fotografi, hvad enten det er med en mobiltelefon eller med et kamera. Begge dele kan jo fås i forskellige prisklasser. 

Hvis du investerer et dyrt full-frame kamera, vil du have større mulighed for at tage gode billeder, end hvis du køber et billigt kamera eller en mobiltelefon, ligesom et dyrt billedbehandlingsprogram også giver flere muligheder for redigering end et billigt eller gratis program, men udstyret alene giver ingen garanti. Det handler også om dine evner til at fange gode motiver og dit kendskab og erfaring med dit kamera samt teknikkerne ved digital fotografering og billedbehandling generelt.

Erfaring får du kun ved at tage mange billeder. Den teoretiske viden om digital fotografi kan du bl.a. hente i de bøger og magasiner, som vi henviser til herunder. Her kan du finde både generel viden og nyttige tips, hvis du vil specialisere dig i f.eks. makrofotografi, portrætfoto, dyremotiver m.v. 

"Digital foto" er et dansk magasin, og det kan lånes på de fleste biblioteket. De øvrige magasiner er på engelsk, og de henvender sig til fotografer på forskellige niveauer. Dem kan du læse på din pc, tablet eller smartphone via eReolen Global Magazines.

Bøger og magasiner:

Bøger:

Magasiner: