Anbefaling af Leonora Christina Skovs forfatterskab

20.05.21
Onsdag d. 26. maj holdt Leonora Christina Skov foredrag på Nakskov bibliotek om sin nye roman ”Hvis vi ikke taler om det”. Har du ikke fået fingre i bogen endnu, så læs med og bliv inspireret til at dykke ned i hendes øvrige forfatterskab.

Hvis vi ikke taler om det

”Hvis vi ikke taler om det” er efterfølgeren til hendes store gennembrud ”Den, der lever stille”, som bl.a. blev hædret med De Gyldne Laurbær. Bogen er solgt til filmatisering hos Regnar Grasten Film og forventes at ramme de danske biografer til efteråret.

Da Leonora Christina Skovs mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om at vokse op i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far ikke må blive vred, og om at flytte til København og forelske sig i en kvindelig præst, til sine forældres rædsel. I ”Den, der lever stille” skrev Leonora om at genskabe sig selv fra grunden.

I fortsættelsen, "Hvis vi ikke taler om det", skriver hun om at blive til som forfatter. Om drømmen, modstanden, overgrebene, nederlagene, håbet, hjælpen og sejren.

Majas anbefaling

Der er stor efterspørgsel på den nye bog og derfor også mange reservationer på de eksemplarer, biblioteket har indkøbt. Vores biblioteksformidler Maja vil derfor gerne anbefale resten af hendes forfatterskab, som bestemt er værd at gå på opdagelse i.

”Min yndlingsbog er den gotiske fortælling ”Silhuet af en synder”. Her møder vi fortælleren, der ser tilbage på sin tid med Nella von Liljenholm. Fortællingen starter på en kold novemberdag i 1941, hvor fortælleren ankommer til godset, ved navn ”Liljenholm” sammen med Nella. Sidstnævnte har netop arvet det forfaldne gods, som nok er tomt, men samtidig vrimler med mystiske familiehemmeligheder, der går generationer tilbage. Fortælleren sætter sig for at komme til bunds i de gamle hemmeligheder, der både byder på galskab, genfærd, skjulte dagbøger og forbudte kærlighedshistorier.

Jeg er vild med gotiske fortællinger og jeg er flere gange vendt tilbage til ”Silhuet af en synder”. Jeg har endda fået mit eksemplar signeret, da jeg mødte Leonora i forbindelse med hendes sidste bogturne. Nu vil jeg ikke afsløre for meget, men jeg følte gensynets glæde, da jeg læste ”Hvis vi ikke taler om det” og fandt ud af, at ”Silhuet af en synder” er udsprunget af en virkelig hændelse i Leonoras liv.”

Materialer