Min tid på værftet

Min tid på værftet

04.12.17
LollandBibliotekernes seneste bogudgivelse "Min tid på værftet" er populær. Vi har netop modtaget den sidste rest af første oplag. Bogen kan købes på Nakskov Bibliotek og Maribo Bibliotek eller hos Bog & Ide i Nakskov, Maribo eller Nykøbing F. samt hos nakskov Turistbureau.

Min tid på værftet er en samling af erindringer primært fra folk, som selv har haft ansættelse på værftet. Nogle har kun været der i en kort periode, mens andre har tilbragt den største del af deres arbejdsliv der.

Her er erindringer fra ansatte, som enten har arbejdet om bord på skibene, i produktionshallerne eller i den hvide bygning, hvor administrationen hørte til.

Bogen giver et godt indblik i arbejdsforholdene på værftet og de forskellige opgaver, som de enkelte faggrupper hver især har haft. Det gælder skibsbyggerne, smedene, malerne, maskinarbejderne, elektrikerne osv.

Skibsværftet var ikke alene Nakskovs største arbejdsplads men også den største på hele Lolland og Falster. Der blev bygget og repareret rigtig mange skibe i de halvfjerds år, som værftet eksisterede. 232 nybygninger blev det til og heraf flere virkelig store, prægtige fragtskibe og færger. Man forstår derfor godt, hvorfor et arbejdsophold på værftet uanset længden stadig kan stå frisk i erindringen nu tredive år efter, at værftet lukkede.

OBS: Du kan også låne bogen på biblioteket

Materialer
Reservér
  • Bog

Min tid på værftet : 28 erindringer fra Nakskov Skibsværft

(2017)
Læs mere