alt=""

Forfatterweb

Adgang
Adgang hjemmefra og fra biblioteket
Om danske og udenlandske forfatteres liv og værker.

Forfatterweb indeholder over 1000 portrætter, heraf en del børne- og ungdomsforfattere samt illustratorer. Udvalget er bredt, og der medtages såvel klassiske forfatterskaber som debuterende forfattere inden for alle genrer. Enkelte forfatterskaber portrætteres både som børne- og voksenforfatter. F.eks. Bjarne Reuter og Christina Hesselholdt.

Alle portrætter opdateres løbende og mængden af nye forfattere øges med ca. 60 årligt. 

Strukturen i Forfatterweb
Artiklerne i Forfatterweb er bygget op efter en fast struktur som indeholder stof om forfatterens liv og værker samt en omfattende linksamling og en fyldig bibliografi med direkte link til www.bibliotek.dk hvorfra man kan bestille bøger, artikler og anmeldelser. 

I www.faktalink.dk  finder man desuden litterære emner som Tekstanalyse, Digtanalyse, Harry Potter, Manga og meget mere. 

Dette lille ikon Pen, som man finder ud for nogle af forfatterne under fanebladet Forfattere, betyder at der er tale om en illustrator eller tegneseriemager.

Udover forfatterportrætterne finder man en oversigt over litterære temaer samt litteraturhistorisk indhold med perioder og genrer hvor forfatterportrætterne sættes ind i en tidsmæssig sammenhæng.

Målgruppen for Forfatterweb
Forfatterweb henvender sig til en bred målgruppe og er nem at orientere sig i for alment interesserede, læsekredse og uddannelsessøgende i forbindelse med opgaveskrivning.

Adgang
Man kan tilgå siderne enten som biblioteksbruger eller UNI login bruger.