alt=""

Digital Artikelservice

Adgang
Adgang hjemmefra og fra biblioteket
Bestil digitale kopier fra tidsskrifter.

Hvad er Digital Artikelservice

Digital Artikelservice er en biblioteksservice, som leveres i et samarbejde mellem Det Kongelige Bibliotek, dit folkebibliotek og Bibliotek.dk.
 
Som bruger af LollandBibliotekerne og borger i Lolland Kommune har du mulighed for at anvende Digital Artikelservice via Bibliotek.dk til at bestille digitale kopier af tidsskriftartikler og få dem sendt som PDF direkte til din e-mail. Du kan vælge mellem en lang række forskellige artikler lige fra videnskabelige tidsskrifter til bl.a. mad- og motionsmagasiner.

Du skal være logget ind på bibliotek.dk og have gemt LollandBibliotekerne, som dit favoritbibliotek og tilføjet dine låneroplysninger til biblioteket, samt din mailadresse.
 

Sådan gør du?

  1. Lav en søgning i bibliotek.dk (f.eks. et bestemt emne)
  2. Hvis søgeresultater indeholder artikler, så vil der være et rødt link 'Bestil gratis e-kopi' ved de fleste artikler og tidsskrifter.
  3. Klik på linket 'Bestil gratis e-kopi'- (og log in på bibliotek.dk hvis ikke du allerede har gjort det).
  4. Så får du at vide, om du kan få en digital kopi eller en printet.
  5. Klik på 'Bestil kopi'

Levering

Når du har gennemført en bestilling, går der ikke mange sekunder, før du får en besked pr. mail fra Statsbiblioteket om at bestillingen er modtaget (under 1 minut) – og efterfølgende en ny mail, med et link til artiklen på Statsbiblioteket.

Hvis Statsbiblioteket har scannet artikel i forvejen, går der kun få sekunder, før du får adgang til at downloade artiklen.  Hvis ikke kan der gå ½-2 dage -evt. længere hvis tidsskriftet er udlånt.

Der vil være angivet en udløbsdato i den mail, som giver adgang til at downloade artiklen. Det betyder blot, at du skal have downloadet artiklen til din computer inden den pågældende dato. 

Bemærk: Der kan være undtagelser, hvor en artikel på grund af licensmæssige forhold ikke må leveres til download. I disse tilfælde vil en artikel blive leveret til afhentning på dit valgte afhentningsbibliotek.