Corona - skriv om dine oplevelser

Vi befinder os i en ekstraordinær situation. Hverdagen er forandret for os alle. Coronakrisen er en historisk begivenhed, som man vil interessere sig for mange år fremover. I andre dele af landet opfordrer man folk til at skrive om deres oplevelser til eftertiden. Det gør vi nu også på Lolland, og vi vil udgive erindringerne i en bog.
 

Skriv om corona-krisens konsekvenser for dig

Ligesom pesten, der hærgede i 1300-tallet og ad flere omgange i de efterfølgende århundrede, så vil den globale corona-pandemi i 2020 helt sikkert blive et emne, som man vil beskæftige sig med langt ud i fremtiden. Der skal nok blive skrevet mange bøger om emnet, og personlige historier vil altid være vigtige kilder for historikere men også interessant læsestof for alle andre. LollandBibliotekerne vil gerne medvirke til at sikre, at der også bliver opbevaret erindringer fra Lolland om coriona-krisen. Indsamlingen sker i samarbejde med Museum Lolland-Falster samt de lokalhistoriske arkiver.

Det er ikke nu, du skal sende dit bidrag til os. Vent til vi er kommet på den anden side af krisen, så vi kan få hele din historie med. Måske bliver din hverdag den samme igen. Måske medfører krisen permanente ændringer for dig, din familie, din virksomhed, forening m.v.

Men vi  opfordrer dig til at allerede nu at begynde at skrive om dine tanker og oplevelser som følge af Corona. Begynd eventuelt at skrive dagbog. Så kan du senere skrive det sammen til en historie. Det er også vigtigt at få taget nogle billeder undervejs, som kan underbygge din fortælling.

Send dit bidrag

Send din historie elektronisk eller på papir til LollandBibliotekerne senest 1. september 2020:

LollandBibliotekerne
Att.: Alfred Christensen
Søvej 8, 4900 Nakskov

alfch@lolland.dk

PS: Bogudgivelsen forudsætter, at der kommer nok historier. Men alle de indsamlede historier vil under alle omstændigheder bliver opbevaret for eftertiden af Museum Lolland-Falster og de lokalhistoriske arkiver.