Engelsk letlæsning

Er dit barn lige begyndt at lære engelsk i skolen?

Når børnene begynder med at lære engelsk, er det vigtigt at lege med ordene. Peg på en ting og lad barnet sige, hvad det hedder. Eller sig et ord, og lad barnet pege på det.

Sange, rim og remser på engelsk er også rigtig gode. De har nemlig en rytme, som gør det lettere at lære. Det hjælper især, hvis man samtidig kikker på billede, der passer til eller laver fagter.

Når man læser højt for børn på engelsk, så gør det ikke noget, de ikke forstår alle ord.  At gætte er en vigtig læsestrategi. Samme bog må gerne læses flere gange, hvis muligt både på dansk og engelsk. Her er eventyr særlig gode, da de har mange gentagelser. "Oh what big eyes you have grandmother" ("Sikke store øjne du har bedstemor" fra Rødhætte). Eller "Who’s that trip trapping over my bridge?" ("Hvem er det der tramper på min bro" fra de tre bukke bruse).

På Youtube ligger der en del engelske billedbøger, rim (nursery rhymes) og sange :

There was an old lady who swallowed a fly
Wheels on the bus
If you are happy and you know it klap your hands
Little Miss Muffet
Kangaroo Kangaroo, where are you?
The very hungry caterpillar
The grouchy ladybug
... og mange andre    

Der er også gratis apps med engelsk billedbøger

Til Ipad/Iphones:

Callum the caterpillar

Collins big cat f.eks. Where is my lunch?

The Ugly Duckling - Interactive Childrens Story Book HD

Pinocchio - An Interactive Childrens Story Book 

... og mange andre

Til Android:

Read Me stories
Denne kræver en voksen, der kan engelsk. Appen starter nemlig med at stille en masse spørgsmål om barnets niveau, for at udvælge de rigtige bøger.

iStoryBooks
Her findes en del bøger. Nogle af dem vil dog nok være for svære til dit barn. Det gælder især dem, der er mærket med en stjerne og "science". 

MeeGeniues Children's books
- bøger inddelt i mange kategorier f.eks. fairy tales, fables, humor (eventyr, fabler, sjove)

Ugly Duckling Kids Storybook

... og mange andre

Letlæsningsbøger

Når barnet er klar til at læse selv, har biblioteket en masse letlæsningsbøger på engelsk.
Vi har også adgang til en masse letlæsnings-e-bøger på engelsk. For at få adgang til disse skal man bruge sit lånenummer/cpr.nr og pinkode. Man kan låne 4 hver måned.

Der findes nogle sider på nettet, hvor man gratis kan få adgang til flere letlæsning bøger på engelsk:
- Childrens books forever – kræver at man har installeret Adobe Acrobat. Det er et gratis program, man kan downloade fra internettet.

- Oxford owl – kræver at man opretter sig under "Join us". Herefter sender den en email, hvor man skal trykke på confirm. Dernæst har man gratis adgang til 250 e-bøger. Find bøgerne ved at klikke på "Find a book" og så "Go to the library" (uglen). Bøgerne er bl.a. inddelt i alder. Men det er for engelske børn med engelsk som modersmål. Hvis barnet er helt nybegynder, skal man vælge alder 3-4 år, selvom barnet er f.eks. 6 år.

- Reading a-z - kræver at man opretter sig via "start free trial". Dette giver 14 dages gratis prøve periode. Under "Resources" får man nu adgang til en masse books. Under "leveled books" kan man se bøgerne inddelt i sværhedsgrader fra de letteste under aa til de sværeste Z. Alle bøgerne kan downloades og gemmes på computeren eller printes og laves til en "rigtig" bog.

LollandBibliotekerne har også engelske billedbøger til højtlæsning