Astronaut Dave Scott ved siden af Månelanderen Falcon og Måneroveren. Billedet er taget af hans kollega Jim Irwin under Apollo-15 missionen 1. august 1971. Foto: NASA
Astronaut Dave Scott ved siden af Månelanderen Falcon og Måneroveren. Billedet er taget af hans kollega Jim Irwin under Apollo-15 missionen 1. august 1971. Foto: NASA

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For alle
Udstilling

Rundt om Månen

31.08.20 - 10.09.20
Dansk Selskab for Rumfartsforskning fejrede i efteråret 2019 sit 70-års jubilæum og samtidig 50-året for landingen på Månen med udstillingen ”Rundt om Månen” på Rundetårn i København. En mindre del af udstillingen kan ses i Nakskov Biblioteks mødesal i perioden 31. august - 10. september i bibliotekets åbningstid.

Udstillingen rummer en mængde billeder og plancher med oplysninger og fokus på det amerikanske Apollo-rumprogram, der samtidig satte de første mennesker på Månens overflade i 1969.

Ideer om, at vi ikke skulle have været på Månen, får naturligvis grundige kommentarer med på vejen. Ligesom man også kan se forklaringer på, hvorfor vi nu er i gang med at realisere planer om igen at sende astronauter til Månen.

Dansk Selskab for Rumfartsforskning er en privat forening, der blev stiftet i 1949, og har som formål at støtte alle aspekter af og kendskabet til den fredelige rumfart samt opmuntre til danske forskningsinstitutioners, læreanstalters, kommercielle firmaers og individuelle eksperters deltagelse i rumfartsforskning og styrke den danske deltagelse i det europæiske rumfartssamarbejde, ESA. Det er netop Danmarks deltagelse i ESA-samarbejdet, der f.eks. har muliggjort opsendelsen af den danske astronaut Andreas Mogensen til Den Internationale Rumstation, ISS. Foreningen udgiver endvidere tidsskriftet Dansk Rumfart.

Udstillingen er bragt til Lolland af Ole Henningsen, Søllested, der har været medlem af Dansk Selskab for Rumfartsforskning i 60 år. Han udstiller selv en række nyere og ældre bøger om Månen og om rumfart, ligesom han udstiller en stump af Månen i form af et lille stykke af en meteorit, der stammer fra Månens overflade. 

Materialer