alt=”
Byen Subotica i Vojvodina-provinsen i det nordlige Serbien (Photo by Charles Fred, flickr.com)

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Online
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Rundvisning

Onlinerejse til Vojvodina

16.11.22
Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 21. september til d. 14. december rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Vojvodina

Dette er den sidste af tre rejser med fokus på multietniske byer og regioner, der undgik den etniske konflikt, som hærgede Balkan i 1990’erne. Denne rejse går til Vojvodina i det nordlige Serbien, hvor 22 forskellige etniske grupper lever side om side.

Vojvodina er en provins i det nordlige Serbien. Det er et af Europas mest etnisk blandende områder. Her bor mindst 22 forskellige etniske gruppe og der er 6 officielle sprog. Godt en fjerde del af befolkningen lever eller er født i etnisk blandede ægteskaber. Provinsen klarede sig også uden større etniske spændinger i 1990erne, mens flere krige rasede i nabolandene.

Hvordan kunne det lede sig gøre? Hvad er særligt ved Vojvodina? Rejsen sigter at besvare disse og en række andre spørgsmål. Den ledes af Zlatko Jovanovic, der er ph.d. i jugoslavisk historie, har undervist, forsket, skrevet og holdt foredrag om Balkan og debatteret og kommenteret den aktuelle situation på Balkan, herunder ikke mindst Serbien.

Praktiske oplysninger

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Vojvodina her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.