alt=”
Cluj-Napoca, hovedbyen i Transsylvanien (Photo by Ștefan Jurcă, flickr.com)

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Online
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Rundvisning

Onlinerejse til Transsylvanien

09.11.22
Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 21. september til d. 14. december rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Transsylvanien

Dette er den anden af tre rejser med fokus på multietniske byer og regioner, der undgik den etniske konflikt, som hærgede Balkan i 1990’erne. Vi besøger den historiske region Transsylvanien i det nordvestlige Rumænien, hvor rumænere, ungarer og tyskere lever side om side.

På denne rejse skal vi høre om Transsylvaniens historie og denne historiske regions forhold til Rumænien. Vi skal besøge Cluj, regionens uofficielle hovedstad og Rumæniens andenstørste by. Vi skal møde lokale eksperter og aktivister og høre om samarbejdet mellem byens ungarske og rumænske befolkninger og hvordan regionens etniske sammensætning påvirkes af den politiske si nabolandet Ungarn.

Rejsen ledes af Zlatko Jovanovic, som er ph.d. i historie og har undervist og skrevet om Balkan og Østeuropa, herunder politiske og sociale forhold i Rumænien.

Praktiske oplysninger

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Transsylvanien her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.