alt=”
Stortorget i Gamla Stan, Stockholms gamle bydel.

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Online
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Rundvisning

Onlinerejse til Sverige

19.10.22
Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 21. september til d. 14. december rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Sverige

Vi rejser på den anden side af Øresund og undersøger ligheder og forskelle mellem Danmark og Sverige. Vi skal bl.a. se på, hvorfor feminisme og racisme diskuteres på en hel anden måde i Sverige end den måde, vi kender fra Danmark.

Vi tænker ofte Danmark og Sverige som værende meget ens, men på ret mange områder er den offentlige diskurs i disse to lande meget forskellig. Fx er diskussionerne om feminisme eller racisme meget forskellige i Danmark og Sverige. Med dette udgangspunkt vil vi på denne rejse sætte skarp på, hvordan man forholder sig til disse og en række andre emner i Sverige og hvor meget Danmark og Sverige egentligt ligner hinanden.

Rejsen ledes af Janus Nilsson, som er projektkoordinator i DEO og som vil invitere en række gæster – eksperter og lokale ildsjæle – på rejsen og sammen med dem gøre os klogere på Sverige.

Praktiske oplysninger

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Sverige her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.