alt=""
Lübeck, Hanseforbundets de facto hovedstad.

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Online
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Rundvisning

Onlinerejse til Skånemarkedet og Hansestæderne

21.09.22
Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 21. september til d. 14. december rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Skånemarkedet og Hansestæderne

Tag med på en historisk rejse, som sætter fokus på et europæisk samarbejde, der fandtes mange århundrede før nogen havde tænkt på EU. En tur, som også lader os besøge flere af de byer, som engang var med i Hanseforbundet.

Vi kalder denne rejse for ”Skånemarkedet og Hansestæderne. En europæisk union før Den Europæiske Union”. For det er en historisk rejse, der sætter fokus på et europæisk samarbejde, der fandt sted mange århundrede før oprettelsen af EU. Vi holder os ikke kun til historien, men derimod paralleller til nutiden, vi ser på, hvordan forbundet opstod i relation til ikke mindst det danske kongerige og Skånemarkedet, og vi besøger nogle af de byer, der engang var med i Hanseforbundet.

Rejsen ledes af Michael Birkkjær Lauritsen, der er Cand.mag. i historie og Europastudier og har bl.a. skrevet sit bachelor-projekt om netop dette emne.

Praktiske oplysninger

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Skånemarkedet og Hansestæderne her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.