alt=”
Rotunda i Thessaloniki, Grækenlands næststørste by og hjemstedet for mange flygtninge fra den græsk-tyrkiske krig.

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Lokalitet
Online
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Rundvisning

Onlinerejse til Grækenland

14.12.22
Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 21. september til d. 14. december rejser til et nyt land i Europa.

Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Grækenland

Kom med på en rejse til Grækenland, som i år markerer 100-året for nederlaget i den græsk-tyrkiske krig. Hør hvordan og hvorfor krigen og nederlaget stadig præger forholdet mellem landene samt hvordan Grækenland håndterede flygtninge dengang og hvordan de gør det i dag.

I 1922 sluttede den græsk-tyrkiske krig med et stort nederlag til Grækenland. Nederlaget, som kaldes den Lilleasiatiske katastrofe, medførte 1,2 mio. flygtninge og blev definerende for det moderne Grækenland. På denne rejse vil se eksempler på hvordan flygtningene blev integreret i samfundet og hvordan flygtninge håndteres i dag. Vi skal også høre om hvordan denne begivenhed har præget forholdet til Tyrkiet helt op til i dag. Vi bliver præsenteret for historiske traumer, men også den rige musikalske og kulinariske tradition, som præger det østlige Middelhav.

Rejseleder på denne rejse er Trine Stauning Willert, som er ph.d. i Grækenlandsstudier. Trine har undervist og forsket i græsk kultur og samfund ved flere forskellige universiteter og har skrevet og redigeret flere bøger og artikler om Grækenland.

Praktiske oplysninger

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Grækenland, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.