Cluj-Napoca, hovedbyen i Transsylvanien (Photo by Ștefan Jurcă, flickr.com)
Cluj-Napoca, hovedbyen i Transsylvanien (Photo by Ștefan Jurcă, flickr.com)

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Online-rejser

Onlinerejse til Transsylvanien

01.02.23
Kom med på denne rejse til det spændende historisk-geografiske område i det nordvestlige Rumænien, hvor rumænere, ungarer, tyskere og flere andre befolkningsgrupper lever side om side.

På denne rejse hører vi om Transsylvaniens komplekse historie og komplicerede etniske befolkningssammensætning. Vi lærer om denne historiske regions forhold til Rumænien samt hvordan regionens politik påvirket af Rumæniens naboland Ungarn. Vi besøger både Cluj, regionens uofficielle hovedstad og Rumæniens næststørste by, og Timișoara, hovedbyen i Banatet og Rumæniens tredje største by. Vi møder eksperter og lokale og hører om forholdet mellem de rumænske, ungarske og tyske befolkningsgrupper.

Rejsen ledes af Zlatko Jovanovic, som er ph.d. i historie og har undervist og skrevet om Balkan og Østeuropa, herunder politiske og sociale forhold i Rumænien.

Praktiske oplysninger

Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 11. januar til d. 1. marts rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Transsylvanien her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.