Gamle by i Vilnius
Gamle by i Vilnius

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Online-rejser

Onlinerejse til Litauen

08.02.23
Hvad er Litauen for et land? En barsk historie og en kamp for at opbygge samfundet efter mange års besættelse. Vi tager til Litauen og hører om det politiske liv, om mad og om dagligdagen.

Vi dykker ned i landets historie og hører om den udvikling Litauen har oplevet siden selvstændigheden og indtræden i EU, herunder den store udvandring til de vesteuropæiske lande. Vi besøger hovedstaden Vilnius og kommer også ind på Litauens forhold til nabolandene Belarus og Rusland i lyset af hhv. undertrykkelse af oppositionen i Belarus og den russiske invasionen af Ukraine.

Rejsen ledes af Michael Birkkjær Lauritsen og Finn Ellegaard, der begge har rejst ekstensivt i Litauen og mødt adskillige græsrødder, ildsjæle, akademikere, diplomater og erhvervsdrivende i landet.

Praktiske oplysninger

Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 11. januar til d. 1. marts rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Litauen her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.