Reykjavik, Islands hovedstad og største by.
Reykjavik, Islands hovedstad og største by.

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Online-rejser

Onlinerejse til Island

22.02.23
Tag med på en rejse til det nordeuropæiske land og bliv klogere på landets befolkning og politik. Mød eksperter samt lokale, som ofte ved overraskende meget om Danmark - og lær selv lidt mere om Island.

Når man tænker på hvor tæt knyttet Island historisk har været til Danmark, så er det mildt sagt besynderligt, at vi i Danmark ved så lidt om fx islandsk politisk situation. Der er tale om et meget asymmetrisk forhold, hvor islændinge ofte ved ret meget om Danmark, mens vi i Danmark nærmest intet ved om Island. Denne rejse sigter efter at rette på denne asymmetri og gøre os klogere på det nordeuropæiske Atlanterhavsland.

Rejsen ledes af Zlatko Jovanovic, som ph.d. i historie og rejsechef i DEO med en stor erfaring i at lave online-rejser til forskellige destinationer i Europa. Zlatko vil invitere en række gæster – eksperter og lokale ildsjæle – på rejsen og sammen med dem gøre os kloggere på Island.

Praktiske oplysninger

Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 11. januar til d. 1. marts rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Island her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.