Dublin i Irland
Dublin i Irland

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Alle
Online-rejser

Online-rejse til Irland

13.12.23
Vi tager til den grønne ø Irland med dets stolte litterære tradition og unikke gæstfrihed. Her bliver vi klogere på landets nylige historie; religion, økonomi og nye politiske vinde i landet.

Vi tager til den grønne ø Irland med dets stolte litterære tradition og unikke gæstfrihed. Her bliver vi klogere på landets nylige historie; religion, økonomi og nye politiske vinde i landet.

Vi ser blandt andet nærmere på den katolske kirkes rolle, og hvordan Irland med kirkens svækkede autoritet har gennemgået en enorm sekularisering de sidste 30 år, som kan ses i alle lag af samfundet.

Mens kirkens position altså er blevet svækket, har den irske økonomi samtidig boomet – med undtagelse af de turbulente år omkring finanskrisen – og været til stor gavn for primært bestemte grupper i samfundet. Hvordan står det til med ulighed og ikke mindst den boligmangel, der påvirker så mange i de store byer?

I den forbindelse ser vi nærmere på den politiske kamp for billigere bolige, som netop har været bag Sinn Feins nylige gennembrud som mainstream-parti i et land, der ellers altid er blevet regeret af den borgerlige blok.

Sara McQuaid, lektor i britisk og irsk historie, er rejseleder.
 

Praktiske oplysninger

Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 25. oktober til d. 13. december 2023 rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Irland her, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.