Georgiens hovedstad Tbilisi (Boris Kuznetsov, CC Commons 2.0)
Georgiens hovedstad Tbilisi (Boris Kuznetsov, CC Commons 2.0)

Om dette arrangement

Tid
14:00 - 17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
Alle
Online-rejser

Online-rejse til Georgien

06.12.23
Vi tager til det bjergrige, smukke land Georgien og hører bl.a. om landets forhold til nabolandet Rusland og minoritetsrettigheder.

 

Vi tager til det bjergrige, smukke land Georgien og hører bl.a. om landets forhold til nabolandet Rusland og minoritetsrettigheder.

Billeder fra de store demonstrationer i marts 2023 imod regeringens politik, der gik verden rundt, krigen i det nærliggende Ukraine og det faktum, at et stort antal eksilerede russere har bosat sig i landet og dermed lægger et hvis pres på det sociale net i landet, er alle indikationer på, at landet står midt i en vigtig brydningstid. Vi dykker ned i forholdet mellem russere og georgiere og ser på landenes historiske relation.

Vi sætter også fokus på, hvordan den unge generation af georgierne tackler situationen i landet ved at stille skarpt på Georgiens civilsamfund og vilkårene for landets minoriteter, LGBT+-. Her er bl.a. landets pulserende kultur- og natteliv blevet et vigtigt element i deres kamp for respekt og anerkendelse.

Marcus Popov er rejseleder.

Praktiske oplysninger

Se med hjemmefra, når biblioteket hver onsdag fra d. 25. oktober til d. 13. december 2023 rejser til et nyt land i Europa. Rejserne foregår online og er gratis for alle borgere i Lolland Kommune.

Du kan tilmelde dig onlinerejsen til Georgien, på tlf. 70 26 36 66 eller ved at sende en mail til info@deo.dk.

Kort efter modtager du en bekræftelse på e-mail med forklaring på det videre forløb, en rejsefolder og program.

Dagen før sender DEO en e-mail med et link til selve rejsen og en simpel, men grundig anvisning til at logge på fra henholdsvis PC, Tablet eller iPad. Rejsen foregår i en lettilgængelig browserversion over Zoom.

DEO’s telefoner er åbne på tlf. 70 26 36 66, hvis teknikken driller eller hvis du har problemer med at logge på.

Hvis du vil med på flere online-rejser, kan du skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så du ikke behøver lave en tilmelding for hver rejse.

Om onlinerejserne

Rejserne er arrangeret og gennemføres af DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet).

Projektet er støttet af Velux Fonden og en række kommuner har indgået partnerskab, herunder Lolland Kommune. Det betyder, at det er gratis for borgere i Lolland Kommune at deltage i DEO’s onlinerejser.