Niels Bjerre-Poulsen
Niels Bjerre-Poulsen

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Nakskov Teatersal
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

USA efter valget: hvad nu?

12.11.20
Foredrag v. Niels Bjerre-Poulsen

Amerikanske præsidentvalg er altid vigtige politiske begivenheder, men valget den 3. november 2020 synes alligevel at være i en klasse for sig. Politisk er USA et særdeles splittet land, og præsident Trump har i fire år været en katalysator for denne splittelse. I sit foredrag tager Niels Bjerre-Poulsen temperaturen på USA efter valget og kortlægger de politiske og samfundsmæssige strømninger i USA, de valg, amerikanerne nu står overfor, og nogle mulige veje frem.

Niels Bjerre-Poulsen er historiker med en ph.d.-grad i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara. Han er lektor på Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, og har de sidste 25 år skrevet en lang række bøger og artikler om amerikansk historie og samfundsforhold i USA, blandt andet ”USA: Historie og identitet” (2010) og senest den prisbelønnede bog ”USA: Kampen om magten fra Washington til Trump” (2019). Han har gennem to årtier været en af Danmarks mest respekterede og citerede eksperter i amerikansk politik, ligesom han har været en flittig foredragsholder inden for amerikansk historie, politik og kultur.

Entré: 100 kr.
For medlemmer af Biblioteksklubben: 80 kr.
Entré for unge på 25 år eller derunder: 25 kr. (Du skal vise gyldig legitimation v. ankomst.)

Det amerikanske valg - 3 foredrag
Dette foredrag er det sidste af 3 foredrag om det amerikanske præsidentvalg.

Foredragsrækken om det amerikanske valg i efteråret 2020 er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, LOF, Aftenskolen Lolland-Falster, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.