alt=""

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
60-40 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Trap Danmark: Lolland og Sydhavsøerne

21.02.23
Foredrag v. Niels Elers Koch, chefredaktør på Trap Danmark.

Udgivelsen af den omfattende beskrivelse af Lolland i det nationale storværk Trap Danmark er en milepæl i den danske topografiske litteratur, og markerer samtidig afslutningen af det store bogværk i 34 bind, der har været under udgivelse siden 2015.

Værkets chefredaktør, professor dr.agro. Niels Elers Koch, fortæller om tilblivelsen og historien bag værket, og giver et overblik over indholdet i beskrivelsen af Lolland og Lolland Kommune. Her berettes om natur og landskab, om historien fra oldtid til nutid, om byer og kultur samt samfunds- og erhvervsforhold. Samtidig med bogværket gøres den omfattende viden tilgængelig i et digitalt univers, som ligeledes præsenteres.

Forhenværende museumsinspektør Thomas W. Lassen bidrager undervejs med et historisk perspektiv på den topografiske Danmarkshistorie, og de gamle værkers fortsatte store værdi og betydning.

Foredraget er baseret på indholdet om Lolland Kommune i Trap Danmark-serien, og er arrangeret i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne og Folkeuniversitetet Lolland.

Billetter:

Entré 60 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben 40 kr.
Ung under 25 år eller studerende 25 kr.