Kristian Corfixen
Kristian Corfixen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Målgruppe
Voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Sygeplejersken

05.09.23
Forfatterforedrag v. Kristian Corfixen - OBS: Der er UDSOLGT, men der er mulighed for at komme på venteliste

Kristian Corfixen er uddannet journalist og forfatter. Siden 2013 har han arbejdet på Politikens indlandsredaktion. Han har stået bag en række store afsløringer og har dækket en stribe spektakulære retssager bl.a. Kundby-, Britta Nielsen- og sygeplejerskesagen. Han er den journalist i landet, der ved mest om sygeplejerskesagen, hvor en sygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus i 2015 blev erklæret skyldig i bevidst at forsøge at dræbe patienter på sine vagter. Han dækkede sagen, da den blev behandlet i by- og landsretten, hvilket blev starten på flere års research, som mundede ud i den dokumentariske bog ’Sygeplejersken’ fra 2019.

Bogen er blevet en bestseller og fremhæves som en af de mest vellykkede danske true crime-bøger på markedet. Den er oversat til 10 sprog, filmatiseret og hædret med flere priser.

I dette foredrag giver Kristian Corfixen et unikt indblik i sagen, dens hovedpersoner, gerningsmandens påståede motiv, politiets efterforskning og jagt på beviser. Under sit arbejde med at dykke ned i sagen har han haft adgang til flere tusind siders efterforskningsmateriale og interviewet mere end 50 personer om sagen – blandt andre politiets kronvidne og den dømte sygeplejerske Christina Aistrup Hansen.

Entre 100 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben 80 kr.
Ung under 25 år eller studerende 25 kr.

 

Materialer