Sara Omar
Sara Omar

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Nakskov Teatersal
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Skyggedanseren: en piges kamp for retfærdighed (AFLYST)

14.10.21
Interview med Sara Omar

OBS! Vi må desværre meddele, at Sara Omar har AFLYST sit foredrag om ”Skyggedanseren” torsdag d. 14. oktober 2021 af private årsager.

Billetten kan du få refunderet ved at henvende dig til bibliotekets økonomiansvarlige Ida Christensen på tlf. 54 67 75 05 eller ved at kontakte biblioteket i den betjente åbningstid.

Har du købt billet til alle tre foredrag kan du få refunderet en tredjedel af den samlede billet. 

Når du henvender dig får vi brug for dit billetnummer eller en kopi af din billet samt navn, telefonnummer og CPR-nummer, så billetten kan refunderes til din NemKonto.

Vi beklager ulejligheden. 

Med venlig hilsen LollandBibliotekerne, AOF, LOF, Aftenskolen Lolland-Falster, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.

 

Forfatteren bag den anmelderroste roman ”Dødevaskeren” (2017) vender med ”Skyggedanseren” (2020) tilbage med en barsk og kompromisløs roman om den udsatte pige Frmesks ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke i Kurdistan og finde frihed i et nyt liv i Danmark. Også her må hun kæmpe for sine rettigheder som kvinde og som menneske til trods for de uoverstigelige konsekvenser som vil følge, hvis hendes far opdager det.

Marie Louise L.M. Friderichsen, tidligere turistchef i Lolland Kommune, interviewer Sara Omar om romanen og baggrunden for den, og der vil være mulighed for oplæsning, spørgsmål og bogsignering.

Om Sara Omar:

Sara Omar (1986) er en prisvindende dansk-kurdisk romanforfatter, som har boet i Danmark siden 2001. Hun er menneskerettighedsforkæmper og studerer statskundskab. Hendes debutroman ”Dødevaskeren” udkom den 30. november 2017 på JP/Politikens Forlag og solgte over 50.000 eksemplarer i løbet af den første måned og har siden ligget på samtlige bestsellerlister hos danske boghandlere. Romanerne er desuden solgt til udgivelse på svensk, norsk, serbisk, makedonsk og fransk, og i skrivende stund er romanen på vej i flere lande. I 2018 modtog hun Årets Victor for sit særlige mod. Herudover vandt hun Læsernes Bogpris 2018 og også Artbeat Prisen for sit særlige talent. Sara var endvidere, trods en sen udgivelse af "Dødevaskeren", også nomineret til de Gyldne Laurbær i 2017, som hun dog vandt for "Skyggedanseren" i 2019. Sara Omar er også blevet tildelt menneskerettighedsprisen af Rådet for Menneskerettigheder.

”Dødevaskeren” har været genstand for stor debat især på grund af bogens kontroversielle indhold om kvindeundertrykkelse, incest, pædofili, vold, voldtægt, æresforbrydelser, æresdrab og social kontrol i visse muslimske kredse, og om hvordan det muslimske patriarkat bruger religionen til at legitimere deres ugerninger. Men også Saras mod til at tage bladet fra munden har vakt opmærksomhed. Romanen er inspireret af virkeligheden.

I en tidlig alder måtte Sara Omar flygte fra Kurdistan med sin familie. Mange steder mødte Sara det samme kvindesyn og et samfund og en kultur, som var domineret af patriarkatet, og hvor kvinder og børn konsekvent undertrykkes, misbruges og bliver udsat for vold. Sara Omar har siden 2001 skrevet digte og kritiske debatindlæg i mellemøstlige medier om bl.a. æresdrab, kvindeundertrykkelse og manglende rettigheder for børn og kvinder i de patriarkalske samfund.

Foredraget er det andet i en foredragsrække om Mellemøsten, der er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, LOF, Aftenskolen Lolland-Falster, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland. 

Foredraget er støttet af Statens Kunstfond. 

Entré: 100 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben 80 kr.
Entré for studerende og unge under 25 år: 25 kr. pr. foredrag. Studiekort eller id skal fremvises ved ankomst.

Vi følger myndighedernes aktuelle retningslinjer i forbindelse med covid-19, og tager forbehold for, at arrangementet kan blive udsat eller aflyst. Skulle dette blive aktuelt, kan du naturligvis få pengene tilbage for din billet.

 

Materialer