Anna Elisabeth Jessen
Anna Elisabeth Jessen

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 18:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag & debat

Om hundrede år - AFLYST

10.06.20
Foredrag ved forfatter Anna Elisabeth Jessen, der fortæller om romanen "Om hundrede år. En sønderjysk familiekrønike."

Om hundrede år begynder i 1914, da første verdenskrig bryder ud. Soldaten Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor som den store krig trækker helt op til 2014. Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. I hundredeåret for Genforeningen sætter romanen livet i Sønderjylland ind i et historisk perspektiv.
 

Det er danmarkshistorie, landbrugshistorie og kvindehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914-2014, et for hvert år.


Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen (f. 1956) er bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalistuddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og manuskriptuddannet fra Den Danske Filmskole. Har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og har vundet flere internationale priser for radiomontagerne Hvorfor  ringede hun ikke igen? Efter festen og Doktor Tramsens rapport. I 2008 udkom hendes bog Kraniet fra Katyn på baggrund af radiomontagen og dokumentarfilmen af samme navn. Om hundrede år er hendes debut som skønlitterær forfatter.


Romanen er indstillet til DR’s Romanpris 2020.

 

Det er gratis at deltage, men der kræves billetter. 

 

Foredraget er arrangeret af LollandBibliotekerne i samarbejde med Nota.


Pressen skrev om Om hundrede år:

”Usædvanlig vellykket romandebut”
★★★★★ Jyllands-Posten


”Kolossalt spændende”
★★★★★ Fyens Stiftstidende


”Medrivende … fortalt i et enkelt, men overbevisende sprog”
★★★★★ Kristeligt Dagblad


”En fin og originalt fortalt roman”
Information

”Den respekterede radio-og tv-dokumentarist Anna Elisabeth Jessen udfordrer med Om hundrede år sit ubestridelige talent for at formidle en god historie.”

Weekendavisen

”Interessant og indsigtsfuld … værd at læse”
★★★★ Søndag


”Sønderjyden Anna Elisabeth Jessen romandebuterer med en vedkommende familiekrønike. En flot debut … en række meget præcise miljøbeskrivelser, overraskende handlinger og en passende mængde humor. Man nyder hver en side.”
★★★★★ Hans Christian Davidsen, Flensborg Avis

 

 

Materialer