alt=””

Om dette arrangement

Tid
17:30 - 18:45
Pris
50-100 kr.
Lokalitet
Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.
Arrangører
Nakskov Bibliotek, LollandBibliotekerne, Guldborgsund-bibliotekerne og Fuglsang Kunstmuseum
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Mathilde Walter Clark i samtale med Elisabeth Skou Pedersen

31.05.22
Mød forfatter Mathilde Walter Clark i en samtale med litterat Elisabeth Skou Pedersen på Fuglsang Kunstmuseum om nærvær, glemsel, nye landskaber og essayet som kunstnerisk form.

I anledning af Fuglsang Kunstmuseums aktuelle særudstilling ”Dobbeltsyner. Ingemann Andersen i Danmark og Italien” har museet inviteret forfatter Mathilde Walter Clark og litterat Elisabeth Skou Pedersen til at tale om kunstnerisk nærvær, hverdagens glemsel og om at tilegne sig andre landskaber end dem man selv er vokset frem af.

Om samtalen

Samtalen tager afsæt i Clarks skønlitterære essay ”Roens maestro”, som hun har skrevet specifikt til udstillingens katalog. Essayet handler om hendes møde med Ingemann Andersens værker, motivverden og lollandske fødeegn, og samtalen kommer også ind på essayet som særlig kunstnerisk form og udtryk.

Om Mathilde Walter Clark

Mathilde Walter Clark skriver romaner, noveller og essays. Hun voksede op hos sin mor i Danmark og tilbragte fra 11-årsalderen somrene hos sin amerikanske far og hans familie i USA. Hendes anmelderroste roman ”Lone Star” og essaysamlingen ”Huset uden ende” tematiserer blandt andet det at have rod i flere kulturer og tilegne sig nye landskaber.

Den 28. april 2022 udkom bogen ”Samlede historier”, der består af hendes tidligere udgivelser ”Tingenes uorden” og ”Grumme historier” samt tre nyere historier samlet i én smuk udgivelse.

Om Elisabeth Skou Pedersen

Elisabeth Skou Pedersen er skribent, ph.d. i litteraturhistorie, foredragsholder og garvet sceneinterviewer. Hun har blandt andet beskæftiget sig med steder i litteraturen og med essayet som genre.

Praktiske oplysninger

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Fuglsang Kunstmuseum, LollandBibliotekerne og Guldborgsund-bibliotekerne. 

Museet og museets café holder åbent til kl. 17.30 denne dag, så man kan se udstillingen og få lidt mad inden arrangementet. Det vil også være muligt at købe drikkevarer før og efter arrangementet i KUMUS’ café.

Udstillingen "Dobbeltsyner. Ingemann Andersen i Danmark og Iltalien" kan i øvrigt ses på Fuglsang Kunstmuesum frem til d. 28. august 2022. 

Billetter

Entré 75 kr. 

Ønsker du at besøge museet inden samtalen, kan du købe en samlet billet inkl. entré og adgang til museets udstillinger til 100 kr.

Entré for medlemmer af Fuglsang Kunstmuseums Venner 50 kr. 

Billetter kan købes på LollandBibliotekernes, Guldborgsund-bibliotekernes og Fuglsang Kunstmuseums hjemmesider.