alt=""

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
100 kr.
Bibliotek
Lokalitet
Nakskov Teatersal
Målgruppe
For alle
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Krigens pris: reportager med livet som indsats

11.11.21
Foredrag ved Nagieb Khaja

Et foredrag om hvad det er for nogle konflikter, som mennesker flygter fra. Nagieb Khaja vil med historier og klip fra sine dokumentarer fortælle, hvad det er for nogle krige, som han har dækket i Syrien, Afghanistan og Gaza. Et af Nagiebs kendetegn har altid været at være så tæt på begivenhederne som muligt. Det har haft sin pris. Han har både været kidnappet og fængslet af Taliban, tilbageholdt af det afghanske antiterrorkorps, fået bank af tyrkiske grænsevagter og oplevet mange andre ubehagelige episoder. Han er dog stadig overbevist om, at det er det hele værd. Hør ham fortælle om sine arbejdsmetoder, og hvad der er hans brændstof.

Nagieb Khaja er en international anerkendt og prisvindende journalist og dokumentarinstruktør, hvis film og reportager er blevet vist på BBC, Al Jazeera English, Vice International og The Guardian. Nagieb Khaja er også forfatter og har skrevet den anmelderroste ”Historien der ikke bliver fortalt – om krigen i Afghanistan” (2011) og senest ”Du må ikke græde, for så mister du blod” (2017) om hans oplevelser i det krigshærgede Syrien.

Hans fokusområder har de seneste 10 år været konflikterne i Syrien og Afghanistan, og han er blandt andet kendt for at være en af ganske få journalister på verdensplan, der har fået adgang til ledende personer i jihadistiske grupper som Al-Qaeda og Taliban. Han har instrueret flere dokumentarfilm, herunder den prisvindende dokumentarfilm ”My Afghanistan”, som handler om de civiles liv i det konflikthærgede Helmand i Afghanistan.

Som en af få journalister har han været med ude på slagmarken sammen med de såkaldte Syrienskrigere fra Vesten, og har som den eneste dansker og som en af få journalister i verden rapporteret fra det oprørskontrollerede Syrien heriblandt det østlige Aleppo.

Foredraget er det sidste i en foredragsrække på tre foredrag om Mellemøsten, der er blevet til i et samarbejde mellem LollandBibliotekerne, AOF, LOF, Aftenskolen Lolland-Falster, FOF, Fora Fritid og Teologihøjskolen Lolland.

Entré: 100 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben 80 kr.
Entré for studerende og unge under 25 år: 25 kr. pr. foredrag. Studiekort eller id skal fremvises ved ankomst.

Vi følger myndighedernes aktuelle retningslinjer i forbindelse med covid-19, og tager forbehold for, at arrangementet kan blive udsat eller aflyst. Skulle dette blive aktuelt, kan du naturligvis få pengene tilbage for din billet.

Materialer