Birgithe Kosovic
Birgithe Kosovic. Foto: Elisabeth Rønde Kristensen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Foredrag & debat

Det, du ikke vil vide

03.12.20
Foredrag v. Birgithe Kosović

Hvad vil det sige at høre til? Hvad må man sige, og hvad må man ikke sige? Og hvad er konsekvenserne, hvis man gør det alligevel?

Med udgangspunkt i sin anmelderroste dokumentarroman ”Det, du ikke vil vide” (2020) fortæller Birgithe Kosovic om sin opvækst i en almindelig familie med en dansk mor og jugoslavisk far på Vestegnen i 1980’erne. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til at bryde al kontakt.

Nu sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå, hvordan de kunne blive som døde for hinanden. Det sender hende på opdagelse i historierne fra sin jugoslaviske familie, der er fyldt med folk, der slår ihjel eller selv bliver slået ihjel, og en af disse myrdede er hendes far opkaldt efter. I hendes danske familie er der tilsyneladende aldrig sket noget, men også her opdager hun en erfaring med rædsel.

Måske er det en historie om mislykket integration. Måske er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt. Men måske mest af alt handler det om, hvordan man knytter sig til nogen, der bliver ved med at være vred.

Birgithe Kosović er journalist og forfatter. Hun fik sit store gennembrud med romanen ”Det dobbelte land” i 2010, der bygger på autentiske historier fra Kosovićs egen familie fra Jugoslavien. Otte år efter modtog hun Politikens Litteraturpris for romanen ”Den inderste fare”, et portræt af regeringslederen Erik Scavenius, der i manges øjne betragtes som danmarkshistoriens største landsforræder.

Entré 50 kr. For medlemmer af Biblioteksklubben 40 kr.

Materialer