Hanna Skop
Hanna Skop

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Ventelisten er åben
Foredrag & debat

Den danske Holocaustoverlever

30.01.19
Hanna Skop fortæller - FOREDRAGET ER AFLYST

Med udgangspunkt i sin egen historie fortæller Hanna om, hvordan det var at vokse op i Hitlers Nazityskland. Hanna oplevede Krystalnatten, sin fars deportation til KZ-lejren Buchenwald samt morens kamp for at få sig selv og de tre børn ud af det nazistiske Tyskland. I november 1939 lykkedes det familien at komme til Danmark, men oplevelsen af frihed var kort. Med Danmarks besættelse fulgte nye bekymringer og familiens anstrengelser med at søge om videre emigration til U.S.A. gik i vasken. Jødeaktionen i Oktober 1943 bragte nye udfordringer, og familien blev splittet for en periode. Hanna vil berette om flugten til og tiden i Sverige, hvor kampen for tilværelsen var hård - ikke mindst for forældrene.

Gratis billetter skal bestilles senest mandag den 28. januar.

Foredraget finder sted i anledning af Auschwitzdagen den 27. januar, der er Danmarks minde- og mærkedag for ofre for Holocaust og andre folkedrab, og markeres i samarbejde med Aldrigmere.dk. Arrangementet er målrettet de ældste klasser i skolerne, ungdomsuddannelserne og VUC, men alle andre er selvfølgelig også velkomne.

Ekstra materiale - til skoleklasser:

Hanna medvirker i DIIS-dokumentaren "Flugten til Sverige - beretninger fra oktober 1943", der fortæller seks personlige historier om de danske jøders flugt til Sverige, da den tyske besættelsesmagt gennemførte den såkaldte ”jødeaktion” i Oktober 1943. Filmen kan med fordel vises forud for foredraget.